Онлайн-урок з кібербезпеки

Автор: admin від 31-10-2023, 11:14

Онлайн-урок з кібербезпеки

31 жовтня 2023 року студенти Київського фахового коледжу прикладних наук долучилися до Всеукраїнського онлайн-уроку з кібербезпеки «Я. Безпека. Кіберпростір» для учнів та студентів закладів освіти України.

Захід провели Іститут спеціального зв'язку та захисту інформації КПІ ім. Ігоря Сікорського та Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України. Подія відбулася в межах Місяця кібербезпеки, що проходив в Україні з 1 по 31 жовтня з метою формування культури безпечної поведінки у віртуальному просторі. Основним завданням уроку було відпрацювати ключові компетенції з кібергігієни та на прикладі кібератак з боку росії роз’яснити виклики, які стоять перед українцями. Під час уроку студенти дізналися багато корисної інформації про  механізми атак російських хакерів, використання хакерськими угрупуваннями української молоді для досягнення своїх цілей, можливості захисту себе і своїх близьких від кіберзагроз.


Молодь отримала цінні й актуальні знання про базові правила кібербезпеки та кібергігієни, які допоможуть зменшити шкідливий вплив кібератак та  уникнути викрадення особистих даних чи коштів.

 

 

Матеріал підготувала Юлія БОНДАР.


 

 

 

 

 

Коментарі:

Залишити коментар