Конференція в КНУТД

Автор: admin від 19-10-2023, 12:08

Конференція в КНУТД

19 жовтня 2023 року директорка Київського фахового коледжу прикладних наук Ганна Щуцька взяла участь у VIІ Міжнародній конференції текстильних та фешн-технологій«KyivTex&Fashion», яка відбувалася в Київському національному  університеті технологій та дизайну.

Організували захід Міністерство освіти і науки України, Київський національний університет технологій та дизайну, Хмельницький національний університет, Херсонський національний технічний університет,  Державний університет Акакія Церетелі (Грузія), Політехнічний університет  Тирани (Албанія). З метою обговорення найактуальніших наукових  досягнень у галузі текстильної та легкої промисловості, а також задля обміну практичним досвідом застосування інноваційних розробок на конференції зібралося близько 150 представників науково-освітянської спільноти з понад 12 країн світу, серед яких -  Литовська Республіка, Грузія, Республіка Сербія, Таджикистан, Ізраїль, Німеччина, Молдова, Узбекистан, Ара́бська Респу́бліка Єги́пет, Республіка Албанія та Туреччина. Основними напрямами роботи конференції були такі: проблеми та перспективи розвитку фешн-індустрії, сучасні аспекти матеріалознавства та технологій в текстильній та фешн-індустрії, інформаційні технології та інновації в галузі, актуальні питання підготовки фахівців для індустрії моди.


Під час пленарного засідання перед учасниками конференції виступила д.т.н., проф., директорка Київського фахового коледжу прикладних наук Ганна Щуцька, яка звернулася до присутніх з  вітальним словом та розповіла про участь Коледжу та Української асоціації підприємств легкої промисловості «Укрлегпром» у масштабному європейському проєкті METASKILLS4TCLF. Спікерка ознайомила слухачів із основними напрямами проєкту, який скерований на розроблення стратегій розвитку навичок у секторі TCLF (Текстиль/Одяг/Шкіра/Взуття), має на меті підтримати державні та приватні організації в підвищенні кваліфікації та перекваліфікації фахівців відповідно до Пакту Єврокомісії про ключові навички (PACT4SKILLS),   передбачає врахування й закріплення результатів Програми Skills4Smart TCLF Industries 2030, зорієнтований на посилення модернізації та конкурентоспроможності секторів текстилю, одягу, шкіри та взуття ЄС (TCLF) шляхом розробки стратегії сталого підвищення кваліфікації та перекваліфікації.


У межах основної частини конференції відбувся круглий стіл з провідними стейкхолдерами галузі, представниками освіти, науки й бізнесу, який був спрямований на актуалізацію питань щодо розвитку та вдосконалення програм підготовки за спеціальністю Технології легкої промисловості. До обговорення долучилася очільниця Коледжу Ганна Щуцька разом із президентом-головою правління Української асоціації підприємств легкої промисловості «Укрлегпром» Тетяною Ізовіт.  Учасники зосередилися на важливих змінах у змісті освітніх програм, які забезпечать покращення якості практичної підготовки здобувачів освіти та сприятимуть розвитку  необхідних компетенцій для опанування інновацій галузі.  


Конференція стала важливою платформою для спілкування провідних фахівців галузі, залучення до діалогу міжнародних партнерів, обміну напрацюваннями, стратегіями та планами.

 

 

Більше інформації за посиланням :


https://knutd.edu.ua/pod-ta-publkats/news/15983/


Матеріал підготувала Юлія БОНДАР.


 

Коментарі:

Залишити коментар