Документальна історична виставка

Автор: admin від 17-10-2023, 11:09

Документальна історична виставка

17 жовтня 2023 року директорка Київського фахового коледжу прикладних наук Ганна Щуцька та заступник директора з комунікацій і соціального розвитку Роман Яцків разом із фахівцями Департаменту освіти і науки Києва та Київської Малої академії наук учнівської молоді відвідали мультимедійну документальну виставку «Бабин Яр: Дзеркала смерті».  

Ознайомлювальний візит було здійснено в межах налагодження сталої співпраці між освітніми закладами Києва та Музеєм історії міста Києва у сфері історичної пам’яті про події в Україні в період ХХ та ХХІ ст.  За ініціативою керівництва Музею для першого презентаційного відвідування освітянам запропонували мультимедійний виставковий проєкт «Бабин Яр: Дзеркала смерті», реалізований Музеєм у співпраці з Національним історико-меморіальним заповідником «Бабин Яр» у просторі виставкового центру «Жива пам'ять». Основною метою запрошення профільних фахівців до індивідуального перегляду експозиції стало прагнення збільшити інтерес до концепції виставки та залучити якнайбільше фахівців-істориків і викладачів суспільних дисциплін до проведення позакласних заходів у просторі Музею,  який дає унікальні можливості для національно-патріотичного виховання української молоді. Під час виставки відвідувачі оглянули інформаційні банери, які висвітлюють документальні свідчення про злочинну діяльність  радянської влади на теренах України протягом XX століття, а також злочини росії проти України в період повномасштабного вторгнення.  У процесі візиту освітяни взяли участь у робочій зустрічі з істориком і етнополітологом, провідним науковим співробітником Музею Віталієм Нахмановичем та заступником генерального директора Національного історико-меморіального заповідника «Бабин Яр» Ігорем Литвином.

 

Виставковий проєкт залишив глибокі враження, спонукав до рефлексії про минуле й сучасне України, надихнув на пошуки нових форм роботи для  формування культури пам’яті танаціональної єдності як обов’язкової умови збереження державності.

 

 

Матеріал підготувала Юлія БОНДАР.


Фото – Людмила ЛАЗОРИК.


 

Коментарі:

Залишити коментар