ММО викладачів фізвиховання

Автор: admin від 18-10-2023, 10:46

ММО викладачів фізвиховання



18 жовтня 2023 року в Київському фаховому коледжі прикладних наук відбулося засідання міського методичного об’єднання викладачів фізичного виховання закладів фахової передвищої освіти міста Київ.



Розпочали засідання з виступу голови ММО викладачів фізичного виховання, керівника фізичного виховання, професора Володимира Дехтяра.  Далі учасників заходу привітала директорка Київського фахового коледжу прикладних наук Ганна Щуцька. З вітальними словами до членів ММО звернувся начальник Київського відділення Комітету фізичного виховання та спорту МОН України Сергій Бобровник.

 Робочу частину заходу відкрив виступ головного спеціаліста Київського міського відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Оксани В’ялої на тему «Підвищення рівня залученості студентської молоді до різних форм рухової активності». Під час доповіді пані Оксана  розповіла про виконання Плану проведення спортивних та спортивно-масових заходів серед здобувачів освіти в закладах вищої  та фахової передвищої освіти міста Києва, що реалізується в межах програми Президента України «Пліч-о-пліч». Учасники також обговорили основні шляхи підтримки фізичної активності та спорту серед молоді в Україні,  методи та прийоми, спрямовані на покращення здоров'я молодого покоління, можливості використання фізкультури та спорту як способу реабілітації фізичного та психічного здоров’я молоді.


 

Наступною спікеркою стала голова циклової комісії з охорони праці і здоров’я КФКПН, лікарняний вчитель Галина Лучик, яка виступила з інформацією на тему «Реабілітація – як час освітніх можливостей». Доповідачка нагадала про важливі аспекти роботи Інклюзивно-ресурсних центрів (ІРЦ), зокрема про складання рекомендацій для спеціалістів, які працюють зі здобувачами з особливими освітніми потребами. У своєму виступі фахівчиня висвітлила свій досвід надання освітніх послуг учням,  які перебувають на стаціонарному лікуванні або яким надається реабілітаційна допомога в закладах охорони здоров’я,  а також розповіла про функції вчителя-реабілітолога і ортопедагога, їхню співпрацю з викладачами фізичної культури під час занять зі студентами з особливими освітніми потребами.

 

Продовжили програму засідання ММО переглядом показового заняття фітнес-програми «ПІЛАТЕС» та розглядом рекомендацій для здобувачів освіти з послабленим здоров’ям. Організатором цього блоку та основною доповідачкою стала Олена Орос, викладач вищої категорії, викладач методист, майстер спорту з художньої гімнастики.

 

На завершення заходу члени ММО взяли участь в урочистому фотографуванні біля пам’ятного знаку студентам Коледжу – видатним спортсменам-дефлімпійцям, які прославляють  Україну на світових та європейських змаганнях.

 

 

Матеріал підготувала Юлія БОНДАР.


Фото – Людмила ЛАЗОРИК.


 

Коментарі:

Залишити коментар