Свято захисників і захисниць

Автор: admin від 4-10-2023, 15:31

Свято захисників і захисниць

У Київському фаховому коледжі прикладних наук відзначили День  захисників і захисниць України, День  українського козацтва та свято Покрови Пресвятої Богородиці.  

З нагоди цих знакових свят, відповідно до рекомендацій Департаменту освіти і науки міста Києва, у Коледжі пройшов просвітницький тиждень «Нація нескорених: від козацтва до сьогодення». Викладачі Коледжу з використанням методичних матеріалів Інституту післядипломної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка та Українського інституту національної пам’яті провели тематичні заняття, які висвітлювали історію українського козацтва, військові традиції та звитяги українського народу, силу характеру та хоробрість наших мужніх і незламних воїнів. У межах тематичного тижня викладачка Марина Рапаєва разом із перекладачем-дактилологом Ларисою Бондаренко провели в групі ОБ-22 захід «Дякуємо вам, Захисники-нащадки козацького роду!», кураторка групи ДГ-2-21 Ольга Векерик провела виховну годину «Присвячуємо захисникам і захисницям України», кураторка групи ЛПК-21  Тетяна Швед організувала студентам екскурсію на виставку про історичну спадкоємність ЗСУ «Під заступництвом Святої Покрови»,  фахівчиня Коледжу Людмила Безсмертна провела в групах ДГ-2-22, ДГ-3-22, М-2-23 інтерактивний просвітницький захід «Нескорена нація».

 Першого жовтня, безпосередньо у святкову й знаменну дату для всіх українців, на знак підтримки ЗСУ та в продовження волонтерської діяльності Коледжу  студенти й викладачі закладу освіти долучилися до волонтерської  акції з плетіння маскувальних сіток, яку  організувала Благодійна організація «Фонд Суспільної Допомоги» на базі ТРЦ River Mall.

 До відзначення Дня захисників і захисниць України неймовірно активно долучилося студентство КФКПН, яке підготувало для соціальних мереж Коледжу низку творчих привітань, відеороликів і декламувань. Відділення бізнесу презентувало привітання українською жестовою мовою, відділення технологій підготувало відеословник термінів військової тематики з перекладом українською жестовою мовою, студентка групи ЛПШ-20 Вікторія Петух записала пісню українською жестовою мовою «Повертайтесь, герої, додому», голова Студентської ради відділення бізнесу Вікторія Левицька продекламувала вірш  «Ти як, російська дівчинко?», а студенти групи БКЛ - 21 організували збір коштів для ЗСУ.

 

Свято мужності й патріотизму пройшло дуже насичено та творчо. Проведені заходи сприяли вихованню любові до своєї Батьківщини та її історичної спадщини, людяності та гордості за свою націю, поваги до військових, медиків і волонтерів, які виборюють життя українцям.

 

 

Матеріал підготувала Юлія БОНДАР.


 

 

Коментарі:

Залишити коментар