Україна вітає Сполучені Штати Америки з Днем Незалежності!

Автор: admin від 4-07-2023, 11:18

Україна вітає Сполучені Штати Америки з Днем Незалежності!

 

Це знакове національне свято показує, що справедливість, людиноцентризм, пріоритетність прав і свобод громадян, рівність і незалежність – це фундаментальні демократичні цінності, які сповідують громадяни Америки. Вірність цим орієнтирам США цінують і в інших націях, про що свідчить потужна підтримка України в боротьбі з російськими окупантами. Американська допомога й солідарність відчуваються на всіх рівнях, зокрема й на освітньо-культурному напрямі.

На запрошення американських колег, з метою розвитку багаторічної українсько-американської співпраці у сфері освіти директорка Київського фахового коледжу прикладних наук Ганна Щуцька з робочою поїздкою відвідала Сполучені Штати Америки. Під час візиту очільниця Коледжу взяла участь у найбільшій у світі освітянській конференції-виставці NAFSA-2023, яка проходила у місті Вашингтон. Тисячі освітян, експертів, адміністраторів більш ніж зі 100 країн світу зустрілися для тематичних сесій, воркшопів, презентацій проєктів, налагодження співпраці тощо. Тематика цьогорічної ювілейної 75-ої виставки - Надихаючись інклюзивним майбутнім. Серед важливих подій під час перебування у Вашингтоні були: робоча зустріч у Бюро у справах освіти та культури Державного Департаменту США, Офіс Світових Освітніх Програм; відео інтерв’ю для Програми імені Фулбрайта для фахівців у Міжнародному Освітньому Офісі.

Друга частина поїздки проходила в штаті Флорида й була присвячена культурно-освітній місії, яка включала гостьові лекції, робочі зустрічі, круглі столи та ознайомлення з закладами освіти та центрами інклюзивного спрямування штату, зокрема: Університет штату Флорида (місто Таллагассі), Університет Флориди (місто Гейнсвілл), Коледж Санта Фе, Центр незалежного життя, Жіночий клуб Алтруса, Наукова клініка комунікативних порушень імені Л.Л. Шендела, Школа комунікативних наук та розладів, Офіс доступних сервісів тощо.

Під час візиту реалізовано кілька важливих цілей – закладено підґрунтя для подальшої українсько-американської співпраці, представлено унікальний досвід українських освітян й роботи закладів освіти міста Києва в умовах війни, презентовано важливі здобутки української культурної спадщини.

Україна вітає Сполучені Штати Америки з Днем Незалежності!

 

ВІЗИТ ДО СПОЛУЧЕНИХ ШТАТІВ АМЕРИКИ 2023

Коментарі:

Залишити коментар