День вишиванки 2023

Автор: admin від 18-05-2023, 10:25

День вишиванки 2023

18 травня 2023 року в Київському фаховому коледжі прикладних наук відзначили улюблене національне свято – День вишиванки.

Українська вишиванка – не просто красивий і урочистий одяг, а сакральний символ українців, свідчення самобутності української культури, ексклюзивний і потужний оберіг, який віками наповнює наш народ силою, вірою та наснагою. Щороку студенти й викладачі Коледжу долучаються до відзначення цього оригінального свята й організовують насичену й  різноманітну  програму, яка символізує зв’язок з попередніми поколіннями, прагнення зберегти безцінний спадок предків, повагу до минулого й сучасного. Цей рік не став винятком і свято вишиванки відбулося попри всі негаразди воєнного часу. Спільнота Коледжу одяглася на роботу й навчання в традиційне українське вбрання, яке для кожного відіграє особливу роль і є незмінним атрибутом українців. Молодь з групи М-2-22 підготувала творче відеопривітання «Вишиванка – ДНК нації», основним меседжем якого став заклик плекати традиції українського народу, берегти свій спадок, об’єднуватися й сміливо демонструвати національну ідентичність та унікальний код нації. Студенти-активісти культурно-масового сектору створили цикл креативних відео для соціальних мереж Коледжу з декламуванням віршів про українську вишиванку, розповідями про історію, головну ідею та традиції відзначення свята. Викладачі Коледжу провели тематичні заходи в усіх академічних групах, а в групі М-1-22 було організовано відкрите заняття «Вишиваємо Перемогу!». Завершили урочисту програму традиційною патріотичною фотосесією на подвір’ї Коледжу, яка продемонструвала згуртованість та єдність спільноти Коледжу.

День вишиванки 2023

 

День вишиванки 2023

 

День вишиванки 2023

 

День вишиванки 2023

 

 

Свято вишиванки пройшло надзвичайно піднесено й тепло: з рясними барвами української вишивки, гордістю за неповторну культурну й історичну спадщину України, вдячністю ЗСУ за можливість жити, вчитися та працювати на власній землі.

 

День вишиванки 2023 

 

День вишиванки 2023 

 

День вишиванки 2023 

 

День вишиванки 2023 

 

Більше фото можна переглянути тут:

https://drive.google.com/drive/u/2/folders/1E-76Nfeh9GXfMV-V-00Jt-Ms6q2RuGOt

Матеріал підготувала Юлія БОНДАР.

Фото  - Людмила ЛАЗОРИК.

Коментарі:

Залишити коментар