Робочий візит до Сербії

Автор: admin від 10-05-2023, 09:17

Робочий візит до Сербії 

Делегація Київського фахового коледжу прикладних наук разом із керівництвом Українського товариства глухих та Уповноваженою Київської міської ради з прав осіб з інвалідністю з робочим візитом відвідала Республіку Сербія.

Українська делегація прибула до Сербії з метою реалізації чергового етапу проєкту Erasmus+ «Жестова мова для початківців в Європі», який є продовженням міжнародної програми Spreadthesign, заснованої у 2006 році, за ініціативи ТомасаЛідела, засновника і координатора Європейського центру жестової мови (Королівство Швеція). Перші частини проєкту були розроблені в 2022 році на базі Європейського центру жестової мови в місті Еребре (Королівство Швеція) та в грецькому місті Салоніки. Для реалізації третьої фази делегації з 16 країн-партнерів програми Erasmus+ і  членів ЄС зібралися в Белграді. Проєкт «Жестова мова для початківців в Європі» присвячений створенню сучасного мобільного застосунку для вивчення національних жестових мов, який даватиме змогу опанувати базовий рівень жестової мови, поглибити знання про географічний та адміністративний статуси країн, а також узагальнити вивчене за допомогою вікторини. Упродовж візиту команда українських фахівців разом із європейськими партнерами звітувала про виконані етапи, оцінювала прогрес, розробляла подальший план дій і працювала над наповненням контенту мобільного застосунку. Усі робочі етапи супроводжувалися паралельним перекладом жестовими мовами країн Європи та  українською жестовою мовою.   

Під час поїздки учасники проєкту ознайомилися з роботою Белградської організації Сербського товариства глухих, обмінялися досвідом і заклали підґрунтя для майбутньої співпраці. 

Робочий візит став ще одним підтвердженням того, що Україна є повноцінним партнером країн ЄС та активним учасником важливих європейських соціальних і освітньо-культурних програм.

Робочий візит до Сербії  

 

Більше інформації за посиланням:

https://www.facebook.com/100064777476448/posts/pfbid0WWFdKX2JEWpCfP78eKir8Xv9hwYCK6rxzSSqanpNXa91HwJQ7DPy7Q8LSKqdu4NUl/

 

 

 

 

 

Коментарі:

Залишити коментар