Засідання Школи менторства та методології

Автор: admin від 27-04-2023, 11:35

ЗасіданняШколи менторства та методології

27 квітня 2023 року в Київському фаховому коледжі прикладних наук відбулося чергове засідання Школи менторства та методології.

Засідання проходило в онлайн-режимі на платформі ZOOM. Під час зустрічі учасники обговорили нормативно-правову складову освітнього процесу, формування навичок першої соціально-психологічної допомоги та підтримки в кризових ситуаціях, особливості педагогічного супроводу і підтримки осіб з порушеннями слуху в інклюзивній групі.

Перше питання висвітлила очільниця Центру забезпечення якості освіти Людмила Бойченко, яка проінформувала слухачів про нормативно-правове забезпечення освітнього процесу в Україні, а також наголосила на важливості ознайомлення педагогічних (науково-педагогічних) працівників з відповідними документами, які допоможуть краще зрозуміти функціонування освітнього процесу та сприятимуть професійному зростанню.

Соціальний педагог Коледжу Ольга Милокост надала практичні поради щодо першої соціально-психологічної допомоги людям, які пережили серйозну кризову подію, а також розповіла про важливі психологічні аспекти спілкування з такою категорією осіб.

Голова циклової комісії соціальної комунікації Оксана Терещенко ознайомила присутніх із головними принципами інклюзивної освіти та труднощами в комунікації, які виникають під час роботи з глухими студентами. Спікерка надала перевірені практичні рекомендації щодо проведення занять в інклюзивних групах.

Робоча зустріч пройшла змістовно та цікаво, слухачі Школи отримали цінні поради, які спрятимуть підвищенню рівня професійної майстерності.

Засідання Школи менторства та методології

 

Матеріал підготувала Юлія БОНДАР.

 

 

Коментарі:

Залишити коментар