Прес-конференція, приурочена до Міжнародного дня глухих

Автор: admin від 6-10-2014, 08:41

Почути проблеми глухих

 

26 вересня відбулася прес-конференція, приурочена до Міжнародного дня глухих.

 

Україна ратифікувала Конвенцію ООН «про права інвалідів», згідно з нормами якої взяла на себе зобов’язання створити для осіб з особливими потребами комфортне середовище для їх проживання, професійної, навчальної діяльності. Проте на сьогоднішній день програма забезпечення подібної безбар’єрності є суто декларативною. У цьому переконані експерти, які напередодні Міжнародного дня глухих обговорювали становище осіб з порушенням слуху на прес-конференції «Проблеми глухих в Україні на сучасному етапі». У цьому заході взяла участь та виступила з промовою перекладач-дактилолог групи Вс-01 „Київського коледжу легкої промисловості”, лідер Молодіжної організації нечуючих України Марія Андрієнко.

 

 

 Під час конференції обговорювалися проблеми  освіти, працевлаштування, доступності інформаційних технологій та об’єктів. Зокрема, чи не з найбільшими проблемами в нашій країні вимушена стикатися нечуюча молодь при вступі до вищих навчальних закладів та при працевлаштуванні. Як стверджує Марія Андрієнко, не в кожному закладі створені відповідні умови для навчання. На сьогоднішній день є декілька ВУЗів, де навчаються спецгрупи студентів. Це Київський коледж легкої промисловості (близько 130 осіб), НПУ ім. М.П. Драгоманова, КНУДТ, НТУ «КПІ. Однак, фактично за спеціальністю продовжують працювати від сили 10% випускників. Здебільшого роботодавці побоюються брати на роботу навіть дипломованих спеціалістів лише через недостатній слух.

 

   

    Прес-конференція «Проблеми глухих в Україні на сучасному етапі» була організована Коаліцією з протидії дискримінації, Центром інформації про права людини та Українським товариством глухих за підтримки Європейського союзу та Міжнародного фонду «Відродження». 

Коментарі:

Залишити коментар