Конференція до Міжнародного дня глухих

Автор: admin від 3-10-2014, 10:59

Об’єднані мовою жестів

 

       «Ти вмієш слухати. Це небезпечна  зброя, бо проти неї важко встояти.  Відчувати, що тебе слухають, - це майже  саме краще, що є на світі» -  Грегорі Девід  Робертс

 

    Щороку в останню неділю вересня відзначається Міжнародний день глухих. В цьому році світова спільнота згадувала про потреби людей з проблемами слуху 28 вересня.
  

   З 1958 року Державний вищий  навчальний  заклад «Київський коледж  легкої  промисловості» створює умови для  отримання вищої освіти людьми з вадами  слуху. У поточному 2014-2015 н. р. у  Коледжі навчається 124 студенти з  порушеннями слуху. 29 вересня у Коледжі відбулася конференція та виставка творчих робіт, присвячені Міжнародному дню глухих. Конференція викликала велику зацікавленість з боку студентів, викладачів та гостей Коледжу. А поважних гостей було багато: Голова Київського відділення Інваспорт Василь Даукшас , Президент Спортивної федерації глухих України Леонід Касицький, перший заступник голови ЦП УТОГ Ірина Чепчина та Голова Київської організації УТОГ Михайло Левицький.
      До всіх присутніх на конференції студентів, викладачів, гостей зі словами вітання звернулась директор коледжу Ганна Щуцька , яка підкреслила в своїй промові, що досягнення Коледжу – це спільна праця викладачів, перекладачів-дактилологів, вихователів гуртожитку і безумовно всіх тих, хто нас підтримує роками.

 

 

       Багато наших слабочуючих студентів вже зараз успішні, вони відомі не тільки в нашому Коледжі, а в Україні та світі. Наприклад, у нас навчаються переможниці конкурсів краси серед нечуючих красунь.

 

 

       Особливо приємним сюрпризом в цей день стало вручення високих урядових нагород переможцям ХХІІ Літніх Дефлімпійських ігор.

       Наші хлопці й дівчата отримали Ордени «За мужність І, ІІ і ІІІ ступенів

 

      

      Учасники конференції дійшли висновку, що глухота – це не вирок, люди з  вадами слуху також талановиті, працьовиті, в світі вистачить місця для прояву талантів кожного з нас, кожен може стати відомою людиною.

 

Коментарі:

Залишити коментар