День числа Пі

Автор: admin від 14-03-2023, 10:19

День числа Пі

У Київському фаховому коледжі прикладних наук відзначили Міжнародний день числа Пі.

День числа Пі - неофіційне свято, яке відзначається прихильниками математики 14 березня о 1:59. Святкування започаткував фізик Ларрі Шоу, який помітив, що за американською системою 14 березня записують як 3.14, що збігається із записом математичної константи. День числа Пі  святкують з метою привернення уваги громадськості до важливості  математичного навчання та математичних знань у повсякденному житті.

З нагоди цього оригінального свята в Коледжі пройшла низка заходів: у соціальних мережах було оприлюднено цікаві інформаційно-довідкові матеріали про День Пі;  у групі ЛПВ-21 відбулась година тематичного онлайн-спілкування  «Міжнародний день числа Пі»; студенти групи Д-22 взяли участь у пізнавальній вікторині «День числа Пі». Названі заходи провела викладачка математики Олена Лебединська, супровід українською жестовою мовою забезпечила перекладач-дактилологНаталія Городня.

Святкові заходи пройшли дуже змістовно й цікаво, студенти потренували пам’ять і поглибили знання про використання цієї ірраціональної та загадкової  одиниці вимірювання в різних сферах життя. 

День числа Пі

 

День числа Пі

 

День числа Пі

 

День числа Пі

 

День числа Пі

 

 

 

Матеріал підготувала Юлія БОНДАР.

 

 

Коментарі:

Залишити коментар