Зустріч промисловців США та України

Автор: admin від 24-01-2023, 13:29

Зустріч промисловців США та України

24 січня 2023 року фахівці Київського фахового коледжу прикладних наук на запрошення Асоціації «Укрлегпром» взяли участь у міжнародній бізнесовій зустрічі В2В «Відбудова України: Перша конференція промисловців США та України».

Співорганізаторами першої конференції промисловців США та України стали Національна асоціація виробників США та Український союз промисловців і підприємців за сприяння Асоціації «Укрлегпром». Метою цього масштабного заходу було започаткування  активної взаємодії промисловців двох країн для забезпечення функціонування виробничого сектору України під час війни та якомога швидшого відновлення його потенціалу з використанням найновіших технологій та із залученням американського промислового капіталу.

 

Зустріч промисловців США та України 

 

 

У події взяли участь високі урядовці з України та українські виробники, а також члени Національної асоціації виробників США, які працюють в США і в Україні, зокрема такі гіганти американської індустрії, як Microsoft, Boeing, Cargill, GeneralElectric, Coca-Cola, Siemens, U.S. Steel та ін. На конференції головували Президент і Генеральний директор Національної асоціації виробників Джей Тіммонс і Президент Українського союзу промисловців і підприємців Анатолій Кінах.

Зустріч промисловців США та України

Перші блоки конференції були присвячені огляду поточної ситуації в Україні, обговоренню потреб в реконструкції та варіантів українсько-американської співпраці.  Перед учасниками виступили  українські виробники, представники Офісу Президента України, Мінекономіки України, Міненергетики України, агентства UkraineInvest. Американську сторону представили спікери з компаній Microsoft, Amsted,  Siemens.

У третьому блоці обговорили STEM, технічну освіту та розвиток людських ресурсів під час війни для майбутньої реіндустріалізації та впровадження нових технологій. Для фахівців Київського фахового коледжу прикладних наук саме ця частина заходу була ключовою, адже фахова передвища освіта є однією із найважливіших ланок у підготовці кадрів для виробничо-промислового сектору,  а КФКПН активно розвиває партнерство з провідними галузевими підприємствами України та відстежує останні тенденції в освітній та кадровій сферах України та світу. До діалогу були запрошені представники  Міністерства освіти України та the Manufacturing Institute, освітнього партнера Національної асоціації виробників, які й розповіли про основні вектори розвитку цього важливого напряму.

За результатами роботи конференції Національна асоціація виробників США підписала Меморандум про порозуміння з Українським союзом промисловців і підприємців, який закріплює наміри американських партнерів щодо підтримки України та визначає головні пріоритети партнерства. Потужна українсько-американська зустріч промисловців, урядовців і освітян є ще одним кроком до перемоги над російським агресором, адже  стабільна робота економіки, збереження робочих місць, розвиток науки, освіти та технологій мають величезне значення для існування України та її відновлення після війни.

 

Зустріч промисловців США та України

 

 

 

Дякуємо міжнародним партнерам за підтримку й солідарність з народом України! Разом до Перемоги!

Більше інформації за посиланнями:

https://uspp.ua/news/ostanni-novyny/2019/persha-konferentsiia-promyslovtsiv-ssha-i-ukrainy-pidpysano-memorandum-mizh-uspp-ta-national-association-of-manufacturers

https://www.kmu.gov.ua/news/minekonomiky-zaproshuie-amerykanskyi-biznes-do-masshtabnoi-vidbudovy-ukrainy-denys-kudin

 

 

 

 

Коментарі:

Залишити коментар