VІ Форум «Креативна Україна»

Автор: admin від 8-12-2022, 11:31

VІ Форум «Креативна Україна»

7-8 грудня 2022 року директорка Київського фахового коледжу прикладних наук Ганна Щуцька взяла участь у VІ щорічному міжнародному  форумі «Креативна Україна: Сила стійкості» - 2022.

 

VІ Форум «Креативна Україна» 

 

З метою вирішення актуальних питань у сфері креативних індустрій  Форум традиційно організувало Міністерство культури та інформаційної політики України за підтримки Британської Ради в Україні. Цьогоріч захід присвятили обговоренню ролі креативного сектору у визвольній війні України та його внеску в перемогу. Подія проходила в гібридному форматі (офлайн+онлайн), а для всіх охочих відбувалася трансляція в режимі реального часу. Спеціальним гостем Форуму стала  Перша леді України Олена Зеленська, яка розповіла учасникам зустрічі про реалізовані ініціативи у сфері культурної дипломатії, зокрема про проєкти «Українська книжкова поличка»,  «Книжки без кордонів», Аудіогіди українською мовою в музеях світу.

 

VІ Форум «Креативна Україна» 

 

VІ Форум «Креативна Україна» 

 

До участі у Форумі організатори залучили широке коло народних депутатів, українських і закордонних експертів та експерток, креативних підприємців і підприємиць, митців і мисткинь. Серед спікерів та спікерок були такі високопосадовці: Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики України; Марія Габріель, Європейський комісар з питань інновацій, досліджень, культури, освіти та молоді; Матті Маасікас, Голова Представництва ЄС в Україні;  Пйотр Глинський, Міністр культури та національної спадщини Республіки Польща; Ріма Абдул-Малак, Міністр культури Французької Республіки; Сімонас Кайрис, Міністр культури Литовської Республіки; Ніколас Томас, Директор Британської Ради в Україні.

 

VІ Форум «Креативна Україна» 

 

VІ Форум «Креативна Україна» 

 

VІ Форум «Креативна Україна» 

 

VІ Форум «Креативна Україна» 

 

Очільниця КФКПН Ганна Щуцька взяла участь у роботі Форуму як експертка з освітніх питань, член робочої групи сектору «Освіта й кадри», яка була сформована влітку 2021 року з метою ефективної роботи Ради з розвитку креативної економіки при Кабінеті Міністрів України, якісної та швидкої підготовки фахових експертних аналізів і пропозицій щодо першочергових напрямів роботи в освітньо-кадровій сфері.    

Упродовж двох днів учасники Форуму під час панельних дискусій і  секторальних модулів  обговорювали проєкти майбутнього української культури, пріоритетні напрями для спрямування ресурсів, способи збереження креативних фахівців, стратегії розвитку креативних індустрій, впровадження концепції креативних хабів, запуск інвестиційних проєктів тощо.

За результатами роботи Форуму фахівці сформували орієнтовний чек-лист для подальшого розвитку креативної сфери України, який містить перелік завдань у сфері культурної дипломатії, а також низку напрацювань щодо креативної допомоги фронту, сприяння відбудові країни, взаємодії креативних індустрій з державою, міжнародними партнерами  і донорами.

 

VІ Форум «Креативна Україна» 

 

VІ Форум «Креативна Україна» 

 

Більше інформації за посиланнями:

https://mkip.gov.ua/news/8267.html

https://mkip.gov.ua/news/8263.html

https://mkip.gov.ua/news/8259.html

https://mkip.gov.ua/news/8260.html

https://mkip.gov.ua/news/8250.html

https://mkip.gov.ua/news/8246.html

https://mkip.gov.ua/news/8245.html

https://mkip.gov.ua/news/8244.html

https://mkip.gov.ua/news/8238.html

https://mkip.gov.ua/news/8241.html

 

 

Коментарі:

Залишити коментар