День української писемності та мови в Коледжі

Автор: admin від 9-11-2022, 04:48

День української писемності та мови в Коледжі

 

9 листопада 2022 року в Київському фаховому коледжі прикладних наук відзначили День української писемності та мови.  

 

Програма святкування цього знаменного національного свята була традиційно масштабною та різноформатною. Упродовж усього тижня фахівці  Коледжу і студенти під керівництвом викладачів циклової комісії гуманітарних дисциплін долучалися до різноманітних конкурсів, челенджів і просвітницьких заходів, які розпочалися ще 7 листопада. Серед найбільш цікавих і значущих подій у закладі освіти відзначимо такі: 

  • Участь студентів відділення бізнесу в національно-патріотичному проєкті #Українська_код_нації від Департаменту освіти і науки Києва.  Протягом кількох днів студенти презентували в соціальних мережах відеозаписи улюблених віршів від класиків української літератури та молодих сучасних авторів, демонструючи любов і пошану до рідного слова.

 

  • Написання ХХІІ Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності. До події долучилася вся велика й дружна родина Коледжу на чолі з директоркою Ганною Щуцькою. Для спільноти закладу освіти, як і для багатьох українців з усього світу, це щорічна урочиста традиція, яка кожного разу несе новий сенс, дарує цілий вихор позитивних емоцій, демонструє гордість за державу, мову, традиції та культуру України. 

День української писемності та мови в Коледжі 

 

День української писемності та мови в Коледжі 

 

  • Участь студентів Коледжу в проєкті «МовиТИ:як залюбитись в українську» від студії онлайн-освіти EdEra. Онлайн-курс розроблено в межах програми «Єднання заради дії» за підтримки Державного департаменту США. Під керівництвом викладачів Вікторії Прими та Ольги Момот студенти пройшли 5 цікавих і корисних модулів, виконали креативні завдання та отримали  відповідні Сертифікати. 

День української писемності та мови в Коледжі 

 

  • Мовний тренінг «Заговори, щоб я тебе побачив». Учасниками заходу  стали групи ОБ-2-21 та М-1-22, організувала й провела тренінг викладач Юлія Бондар. Заняття було спрямоване на підвищення рівня культури усного і писемного мовлення, удосконалення вмінь користуватися фонетичними, лексичними й синтаксичними засобами мови. 

День української писемності та мови в Коледжі 

 

День української писемності та мови в Коледжі 

 

  • Презентація в соціальних мережах Коледжу студентського освітнього  проєкту групи ОБ-2-21 «Територія грамотності». Проєкт спрямований на популяризацію української мови та культури, підвищення рівня мовних знань студентсько-викладацького складу Коледжу.

 

 

  • Участь студентів Коледжу у Всеукраїнському конкурсі «Мова моєї країни» від освітньої платформи «На Урок». Студенти-першокурсники поглибили свої знання про історію, розвиток і багатство української мови та отримали Сертифікати й  Дипломи І-ІІ ступенів. 

День української писемності та мови в Коледжі 

 

  • Підготовка Вернісажу дизайнерських листівок від студентів освітньої програми Графічний дизайн з групи ДГ-1-20. Автор ідеї та організатор – викладач Галина Марценко.

Окрім названих заходів, у всіх групах Коледжу відбулися тематичні заняття,  перегляд і обговорення документального фільму «Соловей співає. Доки голос має», який присвячений дослідженню проблеми мовного питання в Україні.

Святкування Дня української писемності та мови пройшло дуже активно та творчо. Усі заходи були спрямовані на популяризацію українського слова, вшанування видатних діячів української словесності, удосконалення мовленнєвої культури та усвідомлення того, що мова – найцінніший скарб народу, символ єднання, взаємопідтримки та незламності українського народу!

Ознайомися з проєктами студентів Коледжу можна тут:

https://www.youtube.com/watch?v=8XVa__UC7zE

https://www.facebook.com/watch/?v=1332592090877456&extid=NS-UNK-UNK-UNK-IOS_GK0T-GK1C&ref=sharing

https://www.facebook.com/kklp.kiev.ua/videos/832466091235496

https://www.facebook.com/kklp.kiev.ua/videos/1510421476098697

 

 

 

Коментарі:

Залишити коментар