Тренінги з жестової мови для фахівців ДСНС

Автор: admin від 8-09-2022, 13:34

Тренінги з жестової мови для фахівців ДСНС

Ірина Сколотова, перекладач-дактилолог Київського фахового коледжу прикладних наук, у складі команди з 10 перекладачів-волонтерів, членів Всеукраїнської асоціації перекладачів жестової мови та людей з інвалідністю, долучилася до навчання психологів служби ДСНС.

У рамках співпраці Всеукраїнської асоціації перекладачів жестової мови та  ДСНС України 10 груп спеціалістів психологічної служби ДСНС України з різних регіонів розпочали вивчати основи української жестової мови під керівництвом досвідчених перекладачів. Метою спеціалізованих тренінгів є формування у фахівців служби ДСНС базових навичок спілкування з глухими людьми, які опинилася в епіцентрі надзвичайної події, а також відпрацювання психологічних прийомів роботи з людьми з порушеннями слуху в надзвичайних ситуаціях. 

Напередодні запуску курсу фахівці обох організацій розробили перелік слів і фраз,  які вивчатимуть психологи ДСНС в перекладі на українську жестову мову, а також узгодили формат і графік навчання. До участі в проєкті доєдналися 10 перекладачів - членів Асоціації, які зголосилися на волонтерських засадах допомогти слухачам опанувати основи української жестової мови. У команді волонтерів -  фахівчиня Коледжу Ірина Сколотова, яка взяла на себе місію з підготовки учасників проєкту з Київської та Одеської областей. Навчальні тренінги проходять в онлайн-форматі. Викладачі докладають усіх зусиль, щоб просто й доступно подати матеріал, який допоможе фахівцям служби ДСНС рятувати життя.

Тренінги з жестової мови для фахівців ДСНС

 

Тренінги з жестової мови для фахівців ДСНС

 

Унікальний проєкт Асоціації та ДСНС України – надзвичайно важлива соціальна ініціатива, яка, маємо сподівання, буде продовжуватися на постійній основі.    

 

Коментарі:

Залишити коментар