Виставка в Оксфорді

Автор: admin від 18-09-2022, 15:59

Виставка в Оксфорді

Викладач Київського фахового коледжу прикладних наук втретє за час війни презентував свої творчі роботи на антивоєнних Артекспозиціях у Великій Британії.

Віталій Хома, провідний викладач освітньої програми «Графічний дизайн», український дизайнер і митець, від початку повномасштабного вторгнення рф розпочав активну боротьбу з агресором засобами мистецтва. Під його керівництвом студенти-дизайнери створили цикл антивоєнних постерів-плакатів, а сам митець завзято включився у міжнародні мистецькі проєкти, зокрема у виставкову діяльність на теренах Великої Британії. Під керівництвом Анни Нестеренко, британської кураторки українського походження, Віталій Хома разом з відомими українськими митцями долучився до проведення мистецьких заходів на підтримку України. Першою важливою подією стала виставка в недіючому тюремному закладі Лондона «СТОП Війні», яку за два тижні відвідало понад 280 тисяч гостей. В експозиції було представлено дві роботи Віталія Хоми під назвою «Маріуполь» і «Буча», які стали відгуком на жахливі новини з цих міст. Після успішного лондонського дебюту митці отримали запрошення від персональної галереї з міста Ковентрі, тож друга експозиція UKRAINEOURHOME відбулася саме там.  

Днями Віталій Хома презентував свої роботи на третій колективній виставці українських митців «Україна - Наш Дім», яка відкрилася 17 вересня у найстарішому вищому навчальному закладі Великої Британії - Оксфорді. На розгляд британців українські креативники представили антивоєнні роботи в жанрах живопису, графіки та скульптури, які стали відображенням життєвих історій самих митців та авторським баченням страшних подій в Україні. Як бачимо, творча інтелігенція не стоїть осторонь у протистоянні з ворогом, а  своєю зброєю бореться на інформаційно-культурному фронті. Кожна творча композиція виконує надзвичайно важливу місію -  розповідає світові правду про звірства загарбників, демонструє незламність українців у боротьбі за своє життя і свободу.

Відвідати виставку «Україна - Наш Дім» і побачити майстерне відображення українського сьогодення в творчості Віталія Хоми та інших українських митців можна буде по 2 жовтня включно за адресою: KendrewBarn, St. JohnesCollegeOxfordOX1 3JP.

 

Виставка в Оксфорді

 

Виставка в Оксфорді

 

Виставка в Оксфорді

 

Виставка в Оксфорді

 

Виставка в Оксфорді

 

Виставка в Оксфорді

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментарі:

Залишити коментар