Тренінг для співробіників Коледжу

Автор: admin від 13-09-2022, 15:17

 

Тренінг для співробіників Коледжу

Фахівці Київського фахового коледжу прикладних наук долучилися до вивчення ізраїльського досвіду соціально-психологічної допомоги в кризових ситуаціях.

Уже в перші дні вересня понад 30 освітян Коледжу стали учасниками триденного соціально-психологічного онлайн-тренінгу, який було організовано за результатом участі соціального педагога Коледжу Ольги Милокост у проєкті від ізраїльських фахівців організації ITC - Israel Trauma Coalition – «ITC Trauma_UA: Формування навичок першої соціально-психологічної допомоги та підтримки в кризових ситуаціях під керівництвом Олександра Гершанова». 

Ще з 2014 року ізраїльські спеціалісти ITC - Israel Trauma Coalition надають допомогу українцям на тимчасово окупованих територіях, а також займаються підготовкою українських спеціалістів, які працюють із постраждалими. З  початком повномасштабної війни в Україні в лютому 2022 року фахівці  ITC - Israel Trauma Coalition посилили допомогу та підтримку, створивши названий проєкт.  З березня 2022 року соціальний педагог Коледжу Ольга Милокост долучилася до участі в програмі під керівництвом Ольги Штейман та Рут Дорум. Продовжилося навчання участю в новому ізраїльсько-українському проєкті, який спрямований на підготовку українських працівників освіти до роботи в умовах воєнного стану. Реалізація проєкту стала можливою завдяки організаційній підтримці Управління з питань гендерної рівності Департаменту соціальної політики виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації). Ізраїльські колеги з Israel Trauma Coalition підготували програму тренінгу та надали матеріали, які українські слухачі курсу адаптували для колективів закладів загальної середньої освіти, що розпочинають навчальний рік у приміщеннях освітніх закладів.

Тренінг для співробіників Коледжу

 

Тренінг для співробіників Коледжу 

 

 Програма для освітян стартувала з серпня 2022 року за сприяння Центру Професійного Розвитку Педагогічних Працівників міста Києва. У рамках реалізації нового проєкту Ольга Милокост відвідала спеціалізовану школу І-ІІІ ступенів №113 в місті Києві, а  також провела онлайн- тренінг для колег із Коледжу.

 

Тренінг для співробіників Коледжу

 

 

 

Тренінг для співробіників Коледжу

 

 

 

Триденний онлайн-тренінг для освітян Коледжу охоплював такі теми:

  • Кризова самодопомога та допомога ближньому: як ми функціонуємо в стресі, як знайти ресурси на стабілізацію та відновлення;
  • Навчання основ допомоги та самодопомоги оточенню в кризових ситуаціях;
  • Війна та система освіти: як змінюється роль освітнього закладу та педагога в житті студентів під час війни;
  • Первинна психологічна допомога при раптовій або очікуваній втраті близької людини;
  • Самозбереження. Підтримка фахівців, залучених до роботи з людьми, які пережили травматичні події.

Учасники тренінгу отримали унікальні знання від провідних фахівців Ізраїлю та України, які на сьогодні є надзвичайно актуальними й корисними. Набутий досвід педагогічні працівники зможуть застосовувати як у своїх родинах, так і в професійній діяльності. Усі слухачі тренінгу отримають внутрішні Сертифікати Коледжу, які підтвердять перелік професійних компетенцій. Колектив Коледжу безмежно вдячний Israel Trauma Coalition за підтримку у важкий час, за  готовність ділитись досвідом  і знаннями, які допоможуть зберегти психологічне здоров’я українців!

Тренінг для співробіників Коледжу

 

Тренінг для співробіників Коледжу

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментарі:

Залишити коментар