Педагогічна рада Коледжу

Автор: admin від 29-08-2022, 11:18

Педагогічна рада Коледжу

29 серпня 2022 року в Київському фаховому коледжі прикладних наук відбулося перше засідання Педагогічної ради в 2022-2023 навчальному році.

Перша робоча зустріч відбулася в День пам'яті захисників України. У цей важливий і водночас тяжкий день учасники засідання з повагою та неймовірною вдячністю згадали подвиги наших військовослужбовців, які  щодня ціною власного життя виборюють перемогу, хвилиною мовчання  вшанували пам‘ять тих, хто загинув у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.  

 Робочу частину зустрічі розпочали із затвердження складу Педагогічної ради Коледжу та виборів секретаря. За рішенням колективу до складу Педагогічної ради увійшли педагогічні та  науково-педагогічні працівники за основним місцем роботи і за сумісництвом; майстри виробничого навчання;  представники фінансової, кадрової та адміністративно-господарської служб;  представники органів студентського самоврядування Коледжу. Секретарем Педагогічної ради було обрано викладача-методиста, керівника відділення бізнесу Анну Сокол.

Педагогічна рада Коледжу

Наступним розглянули питання про організацію освітнього процесу в Коледжі з вересня 2022 року. З інформацією виступила директорка Коледжу Ганна Щуцька, яка нагадала колективу зміст нормативних документів, які регламентують роботу закладу освіти в умовах воєнного стану, окремі статті Закону України «Про фахову перевищу освіту», деякі положення інструктивних матеріалів про порядок підготовки закладу освіти до нового навчального року. Доповідачка зазначила, що рішення про  організацію освітнього процесу в кожному закладі освіти ухвалюється індивідуально відповідно до безпекової ситуації, наявності, стану та місткості укриття, а також результатів обстеження закладу спеціальними комісіями. Під час свого виступу Ганна Щуцька розповіла про обсяг виконаних робіт з облаштування тимчасового укриття в Коледжі, можливості експлуатації та  відповідність укриття вимогам забезпечення безпеки учасників освітнього процесу, досвід перебування в укритті співробітників і абітурієнтів під час Вступної кампанії 2022; надала статистичну інформацію про місцеперебування учасників освітнього процесу; представила результати опитування Державною службою якості освіти України батьків учнів/учениць та вчителів щодо форми організації освітнього процесу. Педагогічний колектив розглянув усі можливі варіанти організації освітнього процесу (очний, дистанційний і змішаний формат), заслухав пропозиції колег та студентства (Тетяни Пономаренко, Марії Івасенко, Катерини Ходорівської, Марини Сніцар, Анни Сокол, Софії Терлецької).

 

Педагогічна рада Коледжу 

 

Педагогічна рада Коледжу  

Далі члени засідання обговорили введення в дію освітньо-професійних  програм та навчальних планів підготовки фахових молодших бакалаврів у 2022-2023 навчальному році. З цього питання доповідав заступник директора з академічних питань та інформатизації Юрій Щербань, який розповів про основні етапи підготовки програм і планів, стан готовності документів на кожному відділенні, фінальні терміни завершення процедури.  

 

Педагогічна рада Коледжу  

Продовжили засідання розглядом питання про переведення студентів з контрактної форми здобуття освіти на вакантні місця регіонального замовлення. З інформацією виступили завідувачки відділень Анна Сокол, Наталія Прокопенко та Наталія Давиденко, які представили колективу кандидатури на вакантні місця, доповіли про  академічну успішність названих студентів.

Останнім пунктом порядку денного було обговорення роботи Приймальної комісії Коледжу в 2022 році. Доповідала Ольга Момот, відповідальний секретар Приймальної комісії. Спікерка надала учасникам Педагогічної ради інформацію за такими блоками: основні етапи роботи Приймальної комісії, особливості роботи в умовах воєнного стану, новації Вступної кампанії 2022, конкурс на бюджетні місця, перебіг  вступних випробувань, кількість зарахованих студентів.

На завершення Педагогічної ради членам колективу було офіційно представлено нових колег та анонсовано проведення соціально-психологічних тренінгів від соціального педагога Коледжу – учасниці  проєкту для тренерів від  психологів Ізраїлю за програмою Олександра Гершанова (Ізраїль).

Колектив Педагогічної ради взяв до відома інформацію всіх доповідачів, ухвалив рішення запровадити освітній процес з 1 вересня 2022 року в дистанційному форматі, визнати задовільною роботу Приймальної комісії Коледжу та  робочих груп з підготовки освітньо-професійних  програм та навчальних планів.

 

Коментарі:

Залишити коментар