День відкритих дверей у Коледжі

Автор: admin від 18-06-2022, 20:01

День відкритих дверей у Коледжі

18 червня 2022 року в Київському фаховому коледжі прикладних наук в онлайн-форматі пройшов День відкритих дверей для вступників із порушеннями слуху.

 

 

У зв’язку з воєнним станом, на жаль, цьогоріч не вдалося організувати традиційний День відкритих дверей у стінах Коледжу. Але Адміністрація та фахівці закладу освіти доклали максимум зусиль, щоб онлайн-знайомство вступників із Коледжем було максимально змістовним і цікавим. Відкривала захід директорка Коледжу Ганна Щуцька, яка у своєму вітальному слові розповіла  про історію закладу освіти, особливості підготовки студентів із порушеннями слуху в інклюзивних групах,  кадрове забезпечення перекладачами української жестової мови, профспілковий рух студентів із порушеннями слуху, міжнародну співпрацю Коледжу, партнерство з Українським товариством глухих і Спортивною федерацією глухих.

Далі перед учасниками виступили такі спікери:

  • Наталія Давиденко, завідувачка відділення технологій. Доповідачка презентувала 6 спеціалізацій відділення технологій, на якому наразі навчається найбільша кількість студентів із порушеннями слуху. Особливий акцент у виступі було зроблено на можливості здобути в стінах Коледжу вищу освіту на бакалавраті за спеціальністю «Технології фешн-бізнесу».
  • Оксана Терещенко, голова ЦК Соціальних комунікацій, перекладач-дактилолог Коледжу. У  виступі пані Оксана зосередилася на презентації нової спеціальності Коледжу -  231 Соціальна робота (освітньо-професійна програма «Соціальна робота та консультування, перекладач жестової мови»).  Учасники зустрічі дізналися про основні дисципліни, які будуть вивчати здобувачі за ним напрямом, а також про можливості для працевлаштування.
  • Анна Сокол, завідувачка відділення бізнесу. Під час свого виступу доповідачка ознайомила присутніх із особливостями підготовки здобувачів за  спеціальністю 071 Облік і оподаткування, яка на сьогодні користується великою популярністю серед молоді. Очільниця відділення розповіла також про можливість  паралельного навчання у Wyzsza Szkola Humanitas та про спільні студентсько-викладацькі проєкти, одним із яких став жестовий словник економічних термінів.
  • Наталія Афанасьєва, викладачка спецдисциплін відділення дизайну. Спікерка розкрила тонкощі підготовки дизайнерів одягу,  взуття,  аксесуарів, трикотажних виробів, а також фахівців у сфері графічного дизайну; окреслила перспективи заснування власних брендів. 
  • Марина Сніцар, завідувачка гуртожитку Коледжу.  Для учасників зустрічі було організовано відеоекскурсію гуртожитком, під час якої вони побачили кімнати для проживання, побутові приміщення, локації для самопідготовки. Також гості отримали важливу  інформацію про онлайн-формат поселення в гуртожиток та систему відеоспостереження.  
  • Ольга Момот,  відповідальний секретар Приймальної комісії Коледжу.  Доповідачка роз’яснила всім присутнім умови вступу до Коледжу та процедуру проведення вступних випробувань,  надала перелік необхідних документів і календар вступника.

Родзинкою заходу стали відеопривітання від студентів із порушеннями слуху різних курсів і спеціальностей. У своїх зверненнях студенти поділилися досвідом навчання в Коледжі, розповіли про  своє дозвілля,  професійні досягнення та інші аспекти студентського життя.

Усі виступи супроводжувалися перекладом  українською жестовою мовою, який забезпечили перекладачі-дактилологи Коледжу: Оксана Терещенко, Юлія Порплік, Дмитро Іванченко, Ірина Сколотова, Наталія Яцола.  Паралельно з виступами спікерів працював  чат для спілкування. Після основної програми  фахівці Приймальної комісії Коледжу, керівники структурних підрозділів і очільниця закладу освіти прокоментували всі запитання з чату й надали додаткові роз’яснення.

 

 

Коментарі:

Залишити коментар