Всеукраїнський форум у Верховній Раді України

Автор: admin від 1-06-2022, 13:40

Всеукраїнський форум у Верховній Раді України

1 червня 2022 року, у Міжнародний день захисту дітей, студент Київського фахового коледжу прикладних наук Іван Гомонай у складі учнівсько-студентської делегації міста Києва взяв участь у Всеукраїнському форумі «Ми діти сильної країни – України!», який проходив у Верховній Раді України.

Форум проходив за участю Першого заступника Голови Верховної Ради України, народних депутатів, Міністерства освіти і науки України за підтримки Програми USAID Рада: наступне покоління, а також Українського державного центру позашкільної освіти.

Учасниками заходу були представники Малої академії наук України, лідери учнівського самоврядування та призери Всеукраїнських учнівських олімпіад та конкурсів.

Захід розпочався з вітальних слів Першого заступника Голови Верховної Ради України Олександра Корнієнка та Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета, які говорили про реалізацію Конвенції про права дитини,   основні напрями роботи України та міжнародних партнерів у справі відновлення прав українських дітей, допомогу ООН, Юнісеф та Червоного Хреста, завершення навчального року в умовах війни,  організацію освітнього процесу за кордоном, повоєнний план військово-патріотичного виховання,   волонтерську діяльність лідерів учнівського самоврядування під час війни тощо.   

Далі в програмі форуму були такі блоки:

  • презентація Маніфесту дітей України, які звернулися до світового співтовариства;  
  • виступМарка Елінгстада, Директора Офісу Демократії та Врядування USAID;
  • виступ Сергія Бабака, Голови Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій;
  • вітальні слова народних депутатів України, представників Комітету ВРУ з питань гуманітарної та інформаційної політики, а також Комітету ВРУ з питань освіти, науки та інновацій.

Після виступів усіх спікерів розпочалося спілкування учнівсько-студентської делегації з представниками Верховної Ради України. Під час заходу у форматі запитань-відповідей урядовці та молодь говорили про підтримку національної  програми психологічної допомоги, перспективи розвитку теми базової економічної освіти та фінансової грамотності серед дітей шкільної віку, відновлення освітньої інфраструктури, роль учнівського самоврядування в розвитку нашої держави,  можливі зміни навчальних програм, підтримку позашкільної освіти.

Студент Коледжу з відділення бізнесу Іван Гомонай (спеціальність 071 Облік і оподаткування) також долучився до обговорення й поставив запитання Міністру освіти і науки України щодо запровадження на регуляторному рівні програм академічного обміну для студентів фахової передвищої освіти з огляду на європейську інтеграцію країни.

Урядовці намагалися дати вичерпні відповіді на недитячі запитання делегації, надати актуальну інформацію про ситуацію на освітньому фронті та підтримку Верховною Радою України дітей нашої держави. Захід показав, що молодь України – незламна сила, яка має власне бачення розвитку України й готова до реалізації важливих ініціатив на всіх рівнях суспільного життя. 

Всеукраїнський форум у Верховній Раді України

Більше інформації за посиланням:

https://mon.gov.ua/ua/news/vijna-rujnuye-mi-stvoryuyemo-alternativu-ministr-osviti-i-nauki

https://www.facebook.com/UAMON/posts/350497983856687

Відеозапис трансляції можна переглянути тут:

 https://www.youtube.com/watch?v=kdh93Fv9xZk

 

 

Коментарі:

Залишити коментар