День Героїв Небесної Сотні в Коледжі

Автор: admin від 18-02-2022, 14:01

День Героїв Небесної Сотні в Коледжі

Спільнота Київського фахового коледжу прикладних наук вшанувала пам’ять Героїв Небесної Сотні.

Кожного року наприкінці лютого Київський фаховий коледж прикладних наук разом з усією Україною пригадує трагічні дні масових розстрілів протестувальників під час Революції Гідності 2013–2014 років, вшановує пам‘ять Героїв  Небесної Сотні, які захищали ідеали демократії, відстоювали права та свободи громадян, європейське майбутнє нашої держави. У ці скорботні дні в Коледжі завжди проходить низка меморіальних заходів, які підтверджують, що подвиг активістів Майдану не забутий і не знецінений.  

День Героїв Небесної Сотні в Коледжі

 

Цьогорічні пам’ятні заходи розпочалися з участі представників Коледжу в щорічній акції «Ангели пам'яті». 18 лютого студентсько-викладацька група активістів на чолі з директоркою Коледжу Ганною Щуцькою поклали квіти на місця розстрілів Небесної Сотні та долучилися до молебня на честь пам'яті про загиблих на Майдані. Тим часом у Коледжі в режимі онлайн проходила насичена програма, присвячена доленосним подіям, які стали символом боротьби за свободу та гідність.Кураторські години, лекції-обговорення та просвітницько-інформаційні конференції проходили на всіх відділеннях Коледжу.  Але особливо активно до реалізації програми долучилася  ЦК Соціальної комунікації. Викладачі Марина Рапаєва, Оксана Штарке, Людмила Безсмертна та Ольга Милокост разом зі студентами груп ДГ-2-21, ОБ- 20, ЛПШ -21, ДО-2-21, ДГ-3-21, ЛПВ-21, ЛПК-21, ДВ-20 вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні хвилиною мовчання. У групі ЛПШ-21 викладач Оксана Штарке та перекладач-дактилологГанна  Серебренікова провели акцію «Свічка пам’яті». На знак пам’яті, скорботи та поваги до подвигу Героїв Небесної Сотніучасники акції запалили свічки.

 

День Героїв Небесної Сотні в Коледжі 

 

День Героїв Небесної Сотні в Коледжі 

 

День Героїв Небесної Сотні в Коледжі 

 

Упродовж 17 та 18 лютого до  Дня пам'яті Героїв Небесної Сотні перекладачі-дактилологи Коледжу Оксана Терещенко, Ірина Сколотова Лілія Глиняна, Наталія Яцола, Юлія Порплік, Наталія Городня, Ганна Серебренікова, які є кураторами інклюзивних груп БКЛ-20, ЛПВ-19, ЛПВ-18, ОБ-1-21, ЛПК-20, ЛПВ-21, ЛПШ-21, проводили в своїх групах тематичні онлайн-заходи, спрямовані на увічнення відваги, самовідданості, сили духу та стійкості громадян, які змінили хід історії України.  Під час заходів  було використано відеорозповідь жестовою мовою студента групи ЛПВ-18 Максима Бондаренка про учасника Євромайдану, глухого спортсмена, дефолімпійця Дмитра Максимова, який загинув 18 лютого 2014 року під час  сутичок зі спецпідрозділом «Сокіл».

 

День Героїв Небесної Сотні в Коледжі 

 

День Героїв Небесної Сотні в Коледжі 

 

Названі заходи нагадали студентам, що почуття гідності та честі, право на самовизначення є головними цінностями українців, сприяли усвідомленню феномена Майдану, вихованню поваги й шанобливого ставлення до борців за свободу та незалежність України.

  

Коментарі:

Залишити коментар