День Єднання в Коледжі

Автор: admin від 16-02-2022, 13:27

День Єднання в Коледжі

16 лютого 2022 року в Київському фаховому коледжі прикладних наук з нагоди Дня Єднання пройшла низка заходів, присвячених консолідації суспільства навколо територіальної цілісності, соборності та незалежності України.   

День Єднання був проголошений Указом Президента України від 14 лютого 2022 року № 53 задля згуртування українського суспільства та зміцнення його стійкості в умовах військової загрози. 16 лютого всією Україною прокотилася хвиля національно-патріотичних акцій. Особливо активно до відзначення Дня Єдності долучилися освітяни, адже формування високої патріотичної свідомості в молодого покоління є одним із пріоритетних напрямів роботи закладів освіти.

Київський фаховий коледж прикладних наук з нагоди Дня Єднання розгорнув масштабну програму заходів, які вражали різноманітністю та патріотичним настроєм. До участі були залучені всі студенти та викладачі Коледжу. Розпочали програму зі створення відео «День Єднання» та проведення флешмобу «З Україною  в серці». 16 лютого студенти і викладачі Коледжу змінили свої аватарки в соціальних мережах (Facebook, Instagram, Viber, Telegram, WhatsApp тощо) на фото з національною символікою та назвою свята.   Далі естафету флешмобів підхопили вже самі студенти. Упродовж дня в  соціальних мережах Коледжу з’явилася ціла низка поетичних флешмобів, артфлешмобів, фотофлешмобів тощо. Відзначимо деякі з них: «Єднаймося, бо ми того варті» (група МО-20), «Живи, Україно, живи…» (група ОБ-2-21), «Єднання – це шлях до перемоги» (група М-1-21), «Ми не боїмося – ми об’єднуємося» (відділення дизайну), «Ми єдині» (група ДВ-21).

День Єднання в Коледжі

 

День Єднання в Коледжі

Патріотична програма Коледжу продовжилися ще більш цікавими й урочистими заходами, серед них виділимо:     

  • Відеозустріч студентів Коледжу з групи ДГ-1-21 зі студентами з Нікопольського фахового металургійного коледжу, зі старшокласниками з  Дзвиняцького ліцею Івано-Франківської області та Навчально-виховного комплексу № 9 міста Хмельницького. Молоді люди, майбутнє нашої держави, крізь сотні кілометрів протягли одне одному руки, почули слова, які ще раз довели, що НАША СИЛА В ЄДНОСТІ. Організатором і модератором зустрічі була викладачка ЦК гуманітарних  дисциплін Галина Марценко.

 

День Єднання в Коледжі

 

День Єднання в Коледжі

  • Годину онлайн-спілкування студентів групи ОБ-2-21 із представницею громадської організації «ВОСТОК-SOS», координаторкою освітніх проєктів Юлією Кішенко. На онлайн-зустрічі обговорили Євромайдан у Києві та Луганську, історію спротиву активістів на Сході України, волонтерство та підтримку внутрішньо переміщених осіб, єдність і згуртованість як головні чинники у боротьбі з агресором. Зустріч відбулася за сприяння куратора групи Юлії Бондар.

 

День Єднання в Коледжі 

 

День Єднання в Коледжі

  • Вебінар від Психологічної служби Коледжу «Маніпуляції у медіасередовищі: як оминути "гачки та капкани" медіапростору». Під час заходу учасники розглянули способи подолання негативних наслідків дезінформації (страху, паніки та тривоги), обговорили реакції студентської спільноти на останні події в Україні, окреслили роль медіа в маніпулюванні масами, основні способи маніпулювання в інформаційному просторі та шляхи реагування на них. Вебінар був доступний для всіх учасників освітнього процесу. Супровід українською жестовою мовою здійснювали перекладачі-дактилологи Коледжу  Дмитро Іванченко та Юлія Порплік.   

День Єднання в Коледжі 

 

День Єднання в Коледжі

  • Тематичну бесіду про територіальну цілісність, соборність і незалежність України зі студентами групи ЛПВ-19. Захід провела куратор групи, перекладач-дактилолог Ірина Сколотова. Родзинкою заходу стала акція «Коло Єдності». Студенти й викладачі взяли одне одного за руки й утворили коло, що символізує єднання, підтримку й згуртованість у будь-якій ситуації.    

День Єднання в Коледжі 

 

День Єднання в Коледжі

Окрім названих заходів на рівні Коледжу, спільнота закладу освіти  приєдналася до переглядуонлайн-трансляції освітянського телемосту  «Об'єднані Україною». Телеміст ще раз продемонстрував силу народу, любов до рідної землі,  незламне прагнення до миру; підсилив піднесений настрій цього дня.

День Єднання в Коледжі

Свято Єдності, безсумнівно, зробило українців ближчими одне до одного, сприяло консолідації українського суспільства, зміцненню віри у власні сили та мирне майбутнє України.  

 

 

Коментарі:

Залишити коментар