Національний тиждень читання

Автор: admin від 19-12-2021, 12:54

Національний тиждень читання

15 грудня 2021 року студенти Київського фахового коледжу прикладних наук долучилися до Національного тижня читання.

В Україні Національний тиждень читання відбувався  вперше і тривав з 13 по 19 грудня 2021 року. Ініціював проведення цього заходу Український інститут книги спільно з Міністерством культури та інформаційної політики. Партнерами події стали ВГО «Українська бібліотечна асоціація» і «Українська асоціація видавців та книгорозповсюджувачів».

Метою заходу було залучити українців до читання, купівлі та дарування книжок, привернути увагу до українського книговидання та літератури, підтримати видавництва, книгарні та бібліотеки.  

У Коледжі з радістю підтримали загальнонаціональну акцію і обрали свій формат проведення. Так, у групі ДВ-21 під керівництвом викладачки циклової комісії гуманітарних дисциплін Світлани  Цимбалюк  було проведено заняття-вікторину «Місце книги в нашому житті». Під час заняття учасники обговорили  вплив літератури на розвиток особистості, важливість читання книг мовою оригіналу. Наприкінці заняття студенти спробували себе у ролі поетів і презентували свої улюблені книжки у формі написання ревю. На завершення Національного тижня читання студенти представили відеоінтерв’ю  англійською мовою, в якому молодь розповідає про свої улюблені книжки, жанри та теми. 

 

Національний тиждень читання 

Національний тиждень читання став чудовою нагодою згадати улюблені книжки, відшукати свою книжку, автора і формат читання , замислитися над тим, що читання є найважливішою складовою на шляху розвитку будь-якої особистості.

 

 

Коментарі:

Залишити коментар