Анна Сокол стала членом президії робочої групи з розробки Положення про організацію освітнього процесу ЗФПО

Автор: admin від 10-12-2021, 16:03

 

Анна Сокол стала членом президії робочої групи з розробки Положення про організацію освітнього процесу ЗФПО

 

Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України № 1345 від 10 грудня 2021 року завідувачка відділення бізнесу Київського фахового коледжу прикладних наук Анна Сокол увійшла до складу президії робочої групи з розробки Типового положення про організацію освітнього процесу ЗФПО.

Робоча група створена з метою підготовки проєкту Типового положення про організацію освітнього процесу в закладах фахової передвищої освіти відповідно до статті 45 Закону України «Про фахову передвищу освіту». Згідно з цією статтею заклад фахової передвищої освіти самостійно вирішує питання організації освітнього процесу, а положення про організацію освітнього процесу в ЗФПО затверджується колегіальним органом управління на підставі Типового положення про організацію освітнього процесу в ЗФПО закладах фахової передвищої освіти, яке затверджується центральним органом виконавчої влади у сфері освіти і науки.

До складу робочої групи увійшло 133 члени – експерти Міністерства освіти і науки України,  Державної служби якості освіти, ДУ «Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти», а також керівники й методисти провідних закладів  фахової передвищої та вищої освіти України. Очолив команду фахівців генеральний директор директорату  фахової передвищої, вищої освіти Міністерства освіти і науки України Олег Шаров. Робочу групу очікує     серйозна й відповідальна робота над розробленням Проєкту положення, який  необхідно подати на затвердження Міністерства освіти й науки України до 31 січня 2022 року. 

Закон України «Про фахову передвищу освіту»

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2745-19#Text

Наказ Міністерства освіти і науки № 1345

https://mon.gov.ua/ua/npa/pro-utvorennya-robochoyi-grupi-z-metoyu-pidgotovki-proyektu-tipovogo-polozhennya-pro-organizaciyu-osvitnogo-procesu-v-zakladah-fahov

 

Коментарі:

Залишити коментар