Міжнародний день боротьби з корупцією

Автор: admin від 9-12-2021, 12:19

Міжнародний день боротьби з корупцією

9 грудня 2021 року в Київському фаховому коледжі прикладних наук пройшла низка заходів з нагоди Міжнародного дня боротьби з корупцією.

 

З метою підвищення рівня обізнаності молоді з причинами, видами, проявами, наслідками корупції як негативного соціально-правового явища, у Коледжі пройшли тематичні бесіди, дискусії, виховні години та круглі столи, які сприяли формуванню антикорупційної культури, вихованню відповідальності за майбутнє нашої країни. Під час тематичних заходів студенти переглянули добірку інформаційних відеоматеріалів від Проєкту сприяння академічній доброчесності в Україні (Strengthening Academic Integrity in Ukraine Project — SAIUP), зокрема відеоролик про академічну доброчесність «Навчайся гідно та відповідально» та відеоролик фіналістки конкурсу соціальних відеопроєктів «Чесність починається з тебе» Таїсії Бухенко «Копіювати - вставити». Після перегляду в групах відбулося обговорення важливих питань про принципи академічної доброчесності, наслідки порушення академічної доброчесності, основні санкції для порушників та переваги й перспективи дотримування академічної доброчесності.

 

Міжнародний день боротьби з корупцією  

Міжнародний день боротьби з корупцією  

Родзинкою цьогорічних заходів антикорупційної програми стала участь студентів в онлайн-грі «(Не)підкупність» від проєкту Uchoose.info. Гра є  симулятором  життя в Україні, розроблена на базі типових ситуацій, які можна вирішити чесно і законно або не дуже. Під час гри учасники змогли випробувати себе в різних ситуаціях, коли чиновники вимагають хабарі,  перевірити свій рівень порядності та законослухняності. 

 

Міжнародний день боротьби з корупцією 

Усі названі заходи антикорупційної програми Коледжу пройшли змістовно та цікаво, поглибили знання студентів про корупцію в повсякденному житті,  сприяли популяризації доброчесного способу життя.

Коментарі:

Залишити коментар