Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

Автор: admin від 10-12-2021, 21:21

Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

З 25 листопада по 10 грудня 2021 року в Київському фаховому коледжі прикладних наук пройшла низка заходів з нагоди Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства».

Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства» проводиться в Україні щорічно з 25 листопада до 10 грудня включно. Основною метою акції є привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства в сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок. Акція розпочинається Міжнародним днем боротьби з насильством щодо жінок і закінчується Міжнародним днем захисту прав.

Київський фаховий коледж прикладних наук щороку  активно долучається до Всеукраїнської акції і спрямовує свої зусилля на поширення інформації про проблеми насильства в Україні, виховання в молоді здатності відстоювати свої права та протистояти будь-яким проявам насильства, формування толерантного ставлення до людей, які опинилися в складних життєвих обставинах. 

Цьогоріч з нагоди цих важливих дат Соціально-психологічна служба Коледжу сформувала насичену двотижневу програму, яка включала найрізноманітніші просвітницькі заходи, а також підготувала добірку інформаційних матеріалів, які використали куратори академічних груп під час проведення тематичних виховних годин. Основними в цій добірці стали такі матеріали: інформаційні буклети UNIСEF щодо протидії домашньому насильству, інформація про перший мобільний додаток для захисту жінок та дітей від домашнього насильства – WhiteRibbonUA,  презентація виставки «Це не гра» та освітнього проєкту з протидії домашньому насильству «Дім (не) безпеки», відеоролик за участю українських зірок «Вийди з кола насильства», проєкт Ради Європи «Паспорт на твої права», онлайн-курси від освітньої платформи EdEra «Усе, що треба знати для забезпечення прав підлітків в Україні»  та ще багато цікавинок.

 

Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства» 

Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»   

Розпочали Всеукраїнську акцію в Коледжі з участі студентів відділення бізнесу з групи ОБ-2-21 у Всеукраїнському конкурсі «Людина починається з добра». Студенти пройшли всі етапи конкурсу й отримали такі результати: 4 Дипломи І ступеня, 6 Дипломів ІІ ступеня, 1 Диплом ІІІ ступеня та 4 Сертифікати учасника. У подарунок від організаторів учасники отримали мотивувальні чек-листи «Твори добро!».

 

Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства» 

 

Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»  

Далі Соціально-психологічна служба Коледжу у співпраці з педагогічним колективом організувала перегляд і обговорення документального фільму про шлях постраждалих від домашнього насильства «Розірви коло». Фільм створений  за підтримки Представництва Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні (UNFPA) в межах реалізації проєкту EMBRACE з протидії та запобігання гендерно зумовленому насильству за сприяння уряду Великої Британії.

Наступною знаковою подією цих тижнів став флешмоб, який спрямований на розповсюдження інформації про насильство в Інтернеті щодо жінок.  Студенти і викладачі Коледжу завантажили свої фото у спеціальну фоторамку Ради Європи і поділилися нею в соціальних мережах. Таким чином, учасники флешмобу продемонстрували стурбованість питаннями насильства щодо жінок в Інтернеті, закликали інших замислитися над цією проблемою. 

 

Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства» 

 

Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»  

 

Підтримала естафету активностей і Бібліотека Коледжу. На її сайті було створено онлайн-путівник мотиваційних книг із назвою «Книги, які допомагають жити» ( https://libkpcas.blogspot.com/2021/11/blog-post_26.html),  а безпосередньо в Бібліотеці пройшли книжково-ілюстративні виставки:  «Час. Закон. Молодь» та «Мистецтво жити разом». 

Черговою подією в низці заходів стала участь студентів і викладачів Коледжу в онлайн-навчанні  від освітньої програми Stand Up, яка націлена на запобігання домаганням у громадських місцях з метою створення безпечного, інклюзивного простору для всіх.  Програма розроблена компанією L'Oréal Paris у партнерстві з неурядовою організацією Hollaback. Під час тренінгу учасники дізналися відповіді на такі питання: як діяти, якщо Ви стали свідком домагання; як  діяти, якщо це відбувається з Вами.

 

Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»  

Завершальними й найбільш масштабними подіями в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» стали виховні заходи від  Соціально-психологічної служби «Вийди з кола насильства» та «Твій вік - твої права».  Останній був присвячений Міжнародному дню прав людини і спрямований на обговорення понять свободи, безпеки та захисту прав людини. Названі заходи тривали протягом цілого тижня, учасниками стали практично всі академічні групи Коледжу.  

 

Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства» 

 

Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства» 

 

Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства» 

У рамках двотижневої програми, але окремими масштабними циклами пройшли в Коледжі заходи з нагоди Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом  (1 грудня), Міжнародного дня людей з інвалідністю (3 грудня), Міжнародного дня волонтера (5 грудня). Більше інформації можна дізнатися за посиланнями: http://kklp.kiev.ua/news/2016-vsesvtny-den-borotbi-z-sndom.htmlhttp://kklp.kiev.ua/news/2019-mzhnarodniy-den-lyudey-z-nvaldnstyu.html

Підсумовуючи результати проведення в Коледжі заходів з нагоди Всеукраїнської кампанії «16 днів проти насильства», зазначимо, що програма  була дуже змістовною та цікавою, охопила багато актуальних тем сьогодення, сприяла підвищенню рівня правової та інформаційної обізнаності молоді

Коментарі:

Залишити коментар