Засідання Галузевої Ради

Автор: admin від 1-12-2021, 14:53

Засідання Галузевої Ради

Київський фаховий коледж прикладних наук взяв участь у засіданні Галузевої Ради з питань розроблення професійних стандартів та кваліфікацій у сфері легкої промисловості України від Асоціації «Укрлегпром».  

Важливими напрямами роботи Асоціації «Укрлегпром» є популяризація галузевих професій і формування кадрової стратегії в галузі. У якості зовнішнього стейкхолдера Асоціація «Укрлегпром» активно співпрацює з органами державної влади в напрямі освітньої та кадрової політики України у сфері легкої промисловості, залучена до  роботи провідних галузевих закладів освіти України, зокрема й до проведення експертної оцінки якості освітніх програм та стандартів освіти.

У листопаді 2021 року задля обговорення результатів впровадження «Кадрової стратегії» та презентації проєкту пропозицій щодо оновлення Національного класифікатора професій України Асоціація «Укрлегпром» ініціювала проведення засідання Галузевої Ради з питань розроблення професійних стандартів та кваліфікацій у сфері легкої промисловості України.

Учасниками Галузевої Ради стали заклади освіти України різних рівнів акредитації, які здійснюють підготовку фахівців за спеціальностями 022 Дизайн  і  182 Технології легкої промисловості, керівники та провідні фахівці галузевих  підприємств України.

У зустрічі взяла участь Робоча група з освітніх і кадрових питань Ради з розвитку креативної економікипри Кабінеті Міністрів України, до складу якої входить директорка Київського фахового коледжу прикладних наук Ганна Щуцька. Упродовж року група займалася формуванням пропозицій для Ради щодо основних напрямів роботи  в освітній та кадровій сферах, які сприятимуть розвитку креативних індустрій та підвищенню конкурентоспроможності українського креативного продукту. Результатом стало виокремлення пріоритетного завдання у цій сфері, а саме – осучаснення Національного класифікатора професій України задля його гармонізації з сучасними міжнародними стандартами.  Фахівці Київського фахового коледжу прикладних наук сформували основний перелік змін до класифікатора. За результатами засідання Галузевої Ради Коледж було визнано базовим у роботі за цим напрямом. На засіданні Ганна Щуцька ознайомила учасників з результатами роботи команди фахівців Коледжу, а саме  - з пропозиціями щодо внесення змін до  Національного класифікатора    у частині галузевих спеціальностей у розрізі рівнів освіти. Також спікерка розповіла про впроваджені інновації у підготовці галузевих кадрів, на прикладі конкретних галузевих підприємств Броварського району поділилася практичним досвідом взаємодії і співпраці виробництва та освіти (P&Ed), запевнила  учасників Круглого столу в  готовності до поглиблення різновекторної співпраці з роботодавцями з метою підготовки сучасних фахових спеціалістів відповідно до вимог ринку праці.

Засідання Галузевої Ради

 

Засідання Галузевої Ради 

Учасники Галузевої ради визнали доцільність змін у Національному  класифікаторі професій України, що сприятиме популяризації галузевих професій та якісній підготовці кадрів для модної індустрії та легкої промисловості України, покращить стан кадрового забезпечення індустрії.

Засідання Галузевої Ради 

 

Засідання Галузевої Ради

 

Коментарі:

Залишити коментар