Міжнародний день людей з інвалідністю

Автор: admin від 3-12-2021, 13:40

 

Міжнародний день людей з інвалідністю

3 грудня  2021 року в Київському фаховому коледжі прикладних наук  з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю пройшла низка інформаційно-просвітницьких заходів.  

Щороку 3 грудня світова спільнота вшановує людей з інвалідністю, спрямовує свої зусилля на підтримку прав і свобод людей з інвалідністю, їхню інтеграцію в усі сфери життя суспільства. Київський фаховий коледж прикладних наук, як заклад освіти з найбільшим контингентом студентів з інвалідністю зі слуху, з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю традиційно реалізовує насичену програму заходів. Найбільш важливими подіями у цьогорічній програмі Коледжу стали такі:

 

  • Тематичне просвітницьке заняття в усіх групах Коледжу, яке  включало інформацію про виникнення Міжнародного дня людей з інвалідністю, унікальну історію Коледжу, який з 1958 року готує фахівців з інвалідністю зі слуху,  актуальну термінологію, яка буде коректною у спілкуванні з особами з інвалідністю. На заняттях були використані інформаційні матеріали з добірки Соціально-психологічної служби Коледжу та ЦК Соціальної комунікації, а саме: Довідник безбар’єрності; Відеоролик від соціального проєкту «На рівних», який  спрямований на збільшення статистики працевлаштування людей з інвалідністю в Україні; Проєкт «Знаки здібностей» від Decathlon (редизайн Міжнародного символу доступу, відомого як «символ інвалідного візка»); Буклет про доступність «Універсальний дизайн у громаді: простір, предмети, інформація та послуги».
  • Екскурсія студентів з порушеннями слуху до музею популярної  науки і техніки «Експериментаніум». Учасниками події стали студентигруп ЛПШ- 21, ЛПШ-2-19, ЛПШ-2-18, ЛПК-20, ЛПВ-19, ОБ-21, Бкл-20, ОБ-20, а супроводжували екскурсантів перекладачі української жестової мови Ірина Сколотова,  Надія Олійник, Ірина Дудник. Студенти ознайомилися з 300-миінтерактивними експонатами, які демонструють закони фізики, природні явища, роботу тих чи інших механізмів, поглибили свої знання про можливості науки й техніки в різних сферах життя людини. Захід викликав багато позитивних емоцій, залишив гарні спогади і цікаві світлини.  

 

Міжнародний день людей з інвалідністю 

 

Міжнародний день людей з інвалідністю

  • Благодійний візит студентів і викладачів Коледжу до Дошкільного навчального закладу № 591 для дітей з порушеннями опорно-рухового апарату. Студенти-бакалаври з відділення технологій під керівництвом Юлії Ващенко провели для діток майстер-класи з виготовлення зимових прикрас, а також вручили подарунки від Коледжу.

 

Міжнародний день людей з інвалідністю 

 

Міжнародний день людей з інвалідністю 

 

Міжнародний день людей з інвалідністю

  • Презентація мотиваційного відеоролика «Ми всі різні, але рівні!» від студентів з порушеннями слуху та викладачів ЦК Соціальної комунікації. У відео показано найбільш яскраві моменти багатогранного  студентського життя осіб з порушеннями слуху, їхні таланти, здобутки і перемоги.

Окрім заходів на рівні закладу освіти, спільнота Коледжу активно долучилася до різноманітних всеукраїнських подій з нагоди цього дня. Так, співробітники Коледжу в ролі слухачів взяли участь в онлайн-заході від Національної Асамблеї людей з інвалідністю України, Українського католицького університету та  Урядового Уповноваженого з прав осіб з інвалідністю «Безбар'єрність вищої освіти», а також у  Всеукраїнському онлайн-марафоні «Комунікація – Партнерство – Відкритість» за участю керівників центральних органів виконавчої влади, обласних державних адміністрацій, регіональних представників Урядового уповноваженого з прав осіб з інвалідністю.

Міжнародний день людей з інвалідністю 

Насичена програма заходів Коледжу вкотре привернула увагу громадськості до потреб, прав і проблем людей з інвалідністю, показала важливість інклюзивного суспільства, продемонструвала, що інвалідність не є перешкодою для  повноцінного життя.

 

 

 

 

 

Коментарі:

Залишити коментар