Всесвітній День боротьби зі СНІДом

Автор: admin від 1-12-2021, 10:43

 

Всесвітній  День боротьби зі СНІДом

1 грудня 2021 року в Київському фаховому коледжі прикладних наук пройшла низка просвітницьких  заходів з нагоди Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом.

Всесвітній  День боротьби зі СНІДом 

Всесвітній день боротьби зі СНІДом з’явився в календарі людства 1988 року.  Цей день став ще однією нагодою привернути увагу суспільства до проблем людей, які живуть з ВІЛ/СНІДом, замислитись над тим, як запобігти поширенню хвороби та згадати про важливість вчасної діагностики ВІЛ-інфекції. Уже понад 30 років 1 грудня  світова спільнота розгортає активну інформаційну кампанію, яка спрямована на підвищення обізнаності населення про ВІЛ/СНІД. Традиційно цю естафету підхоплюють заклади освіти різних рівнів, адже міцні знання, відповідальне ставлення до свого здоров’я – це головна зброя на шляху подолання цієї хвороби. Не стоїть осторонь цих подій і Київський фаховий коледж прикладних наук. Щороку в Коледжі проходить насичена програма просвітницьких заходів, які поглиблюють знання студентів про цю страшну хворобу, формують вдумливе, свідоме й бережне ставлення до питань здоров’я.  Цього року основними подіями з нагоди цієї важливої дати стали такі:

  • Участь студентів Коледжу у Всеукраїнському інтернет-конкурсі  «Стоп ВІЛ/СНІД» від освітньої платформи «На Урок». До участі долучилися студенти відділення бізнесу з групи М-1-21 під керівництвом куратора групи Галини Ковтун. Під час конкурсу студенти ознайомилися з реальними історіями ВІЛ-інфікованих, дізналися про основні ризики зараження цією хворобою, перевірили рівень своєї обізнаності про ВІЛ/СНІД.

  • Традиційна онлайн-зустріч студентства з президенткою ГО «Громадськіініціативи охорони здоров’я «Здорове людство» Вікторією Щур, яка провела  для них вебінар «Майбутнє без СНІДу». Організувала захід Соціально-психологічна служба Коледжу, учасниками стали студенти груп ЛПК-21 та ДГ-1-21. Під час заходу студенти прослухали актуальну інформацію про поширення страшної хвороби, профілактичні заходи і способи боротьби з розповсюдженням хвороби, подолання стигматизації у ставленні до осіб з позитивним ВІЛ-статусом, допомогу людям, які зіштовхнулися з цією проблемою. 

Всесвітній  День боротьби зі СНІДом 

Всесвітній  День боротьби зі СНІДом

  • Участь студентів і керівників академічних груп в онлайн-вікторині «Молодь проти СНІДу» з подальшим обговоренням результатів під час тематичних кураторських годин.

Всесвітній  День боротьби зі СНІДом

 

Всесвітній  День боротьби зі СНІДом

 

Названі заходи охопили багато соціально важливих тем і сприяли вихованню чуйного і  толерантного ставлення до чужих проблем, збільшенню уваги до свого здоров’я та безпеки життя. 

 

 

 

 

Коментарі:

Залишити коментар