Круглий стіл з питань дуальної освіти

Автор: admin від 9-11-2021, 17:32

Круглий стіл з питань дуальної освіти

9 листопада 2021 року керівниця  відділу дуальної освіти та кар'єрного зростання Київського фахового коледжу прикладних наук Олена Вуштей   взяла участь  у круглому столі з питань підготовки фахівців за дуальною формою здобуття освіти у закладах фахової передвищої та вищої освіти України в контексті європейської інтеграції (за участю німецьких експертів).

Круглий стіл було організовано ДУ «Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти» у партнерстві з Фондом ім. Ф. Еберта, проєктом «Сприяння розвитку професійної освіти в аграрних коледжах України» (FABU) за підтримки Міністерства освіти і науки України.

Круглий стіл з питань дуальної освіти

 

У заході взяли участь учасники  пілотного проєкту з підготовки фахівців за дуальною формою здобуття освіти  (наказ МОН України 15.10.2019 №1296), представники підприємств-партнерів та інші зацікавлені особи.

Основним спікером був Ральф Шлаудер, д-р економічних наук, професор Університету прикладних наук  Вайнштефан-Тріздорф (Німеччина), який розповів про досвід організації освітнього процесу за дуальною формою в німецьких університетах.  Доповідач презентував корисну й цікаву інформацію про графік освітнього процесу, формування навчальних планів, організацію роботи наставників, консультантів, проведення поточного та підсумкового контролю навчання студентів.

Зустріч пройшла дуже інформативно та змістовно, учасники дізналися про переваги, проблеми й недоліки дуальної форми навчання, отримали практичні поради з питань впровадження дуальної освіти в українських закладах освіти.   

Круглий стіл з питань дуальної освіти

 

  

Коментарі:

Залишити коментар