Методична рада

Автор: admin від 13-10-2021, 11:53

Методична рада

13 жовтня 2021 року в Київському фаховому коледжі прикладних наук відбулося чергове засідання Методичної ради.  

Нараду під керівництвом заступника директора з академічних питань та інформатизації Юрія Щербаня  було організовано в онлайн-режимі на платформі  Zoom. До участі приєдналося близько 55  педагогічних та науково-педагогічних працівників.

Методична рада 

 

Розпочали засідання з виступу Юрія Щербаня про підсумки роботи міських методичних об’єднань закладів  фахової передвищої освіти (ЗФПО) м. Києва за 2020-2021 навчальний рік. Доповідач ознайомив колектив з результатами роботи 25 методичних об’єднань міста Києва, які провели 92 засідання з урахуванням конкурсів та олімпіад, охарактеризував активність Коледжу в міських конкурсах і олімпіадах. Згідно з таблицею активності студентів і викладачів наш заклад освіти взяв участь у 9 заходах і посів 6 місце серед 39. Юрій Щербань оголосив список викладачів Коледжу, які отримали подяки від голів ММО та голови Ради директорів ЗФПО м.Києва за плідну  роботу та активну участь у заходах ММО.

Далі з презентацією про особливості атестації педагогічних та науково-педагогічних працівників у 2021-2022 навчальному році  виступила  керівниця  центру забезпечення якості освіти Коледжу Людмила Бойченко. До уваги учасників Методичної ради доповідачка представила інформацію про нормативну базу атестації працівників, нововведення згідно з новим  Положення про атестацію педагогічних працівників Міністерства освіти і науки України, графік проведення творчих звітів педагогічних та науково-педагогічних працівників, які атестуються в 2021-2022 навчальному році.

Людмила Бойченко також висвітлила питання про проведення вибіркового конкурсу методичних розробок педагогічних та науково-педагогічних працівників Коледжу для участі у Всеукраїнському конкурсі «Педагогічний ОСКАР-2022». У презентаційній формі колективу було надано роз’яснення щодо особливостей проведення, основних етапів  і номінацій конкурсу,  а також критеріїв оцінювання конкурсних робіт.

Методична рада

 

Методична рада 

 

Наступним розглянули питання про перспективи розвитку неформальної освіти в Київському фаховому коледжі прикладних наук. Доповідачем була керівниця підготовчо-освітнього центру Коледжу Ірина Троценко, яка  більш детально ознайомила колектив з поняттям «неформальна освіта», формами такої освіти та прикладами її впровадження в закладах освіти України. 

Методична рада 

 

На завершення Методичної ради виступила практичний психолог Коледжу Ганна Непрель, яка доповіла про концепцію роботи практичного психолога з урахуванням оновленого професійного стандарту, представила результати корекційно-діагностичних занять адаптивності до навчання студентів першого курсу, а також підсумки анонімного анкетування студентів.

Методична рада

 

Методична рада 

 

У різному обговорили проміжну атестацію студентів, організацію днів гостинності в Коледжі, результати участі в Міжнародному науково-практичному семінарі «Перекладачі національних жестових мов та системи міжнародних жестів:  професійна підготовка та діяльність».

Обговоривши всі питання з порядку денного, члени Методичної ради ухвалили рішення взяти до відома інформацію всіх доповідачів, посилити  роботу викладачів у складі ММО, створити конкурсну комісію відбіркового туру методичних розробок і робочу групу для опрацювання питання про впровадження неформальної освіти. 

Методична рада

Коментарі:

Залишити коментар