Симпозіум у Маріуполі

Автор: admin від 10-09-2021, 10:56

Симпозіум у Маріуполі

Директорка Київського фахового коледжу прикладних наук Ганна Щуцька взяла участь у Симпозіумі випускників Програми адміністраторів коледжів Державного департаменту США.

Захід відбувався в Маріуполі протягом 8-10 вересня на базі Відокремленого структурного підрозділу «Маріупольський фаховий  коледж Донецького національного університету економіки і торгівлі імені  Михайла Туган-Барановського» та Маріупольського будівельного фахового коледжу.  Учасниками Симпозіуму стали керівники закладів освіти з 15 міст України, які пройшли стажування Державного департаменту США «TheCommunityCollegeAdministratorProgram» у  2016 та  2018 роках. Основною темою зустрічі стало обговорення результатів участі в американській програмі адміністраторів та реалізація набутого досвіду в системі фахової передвищої освіти України, обмін досвідом та актуалізація проблем і перспектив розвитку українських закладів освіти.

Симпозіум у Маріуполі  

 

У рамках Симпозіуму для  керівників Коледжів було організовано  тренінг на тему «Лобіювання як інструмент взаємодії з органами влади».  Учасники заходу отримали корисну інформацію щодо відстоювання інтересів освітньої громади  в політичних колах, а також сертифікати.

Симпозіум у Маріуполі

 

Симпозіум у Маріуполі   

Програмою Симпозіуму було передбачено офіційну зустріч випускників з представниками Державного департаменту США, Коледжу Санта-Фе та Посольства США в Україні, які були безпосередніми організаторами та координаторами Програми адміністраторів коледжів. У режимі офлайн та онлайн-зв’язку  привітали учасників і відкрили панельну дискусію Симпозіуму такі спікери: 

  • Ентоні Коліха – директор Глобальних освітніх програм Бюро з питань освіти та культури Державного департаменту США;
  • Майкл Клаузен – аташе з питань культури Посольства США в Україні;
  • Скотт Вітмор  - заступник аташе з питань культури Посольства США в Україні;
  • Віра Тернавська – фахівець з питань освіти відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні;
  • Вілма Еліза Фуентес – співдиректор ССАР, асистент віце-президента з навчальної роботи Коледжу Санта-Фе. 

У панельній дискусії взяли участь представники Маріупольської міської ради: Степан Махсма – голова Маріупольської районної ради, Світлана Чернишова – в.о.директора  Маріупольського міського центру зайнятості, Микола Трофименко – голова Постійної комісії з питань освіти, культури, духовного відродження, молоді та спорту Маріупольської міської ради.  Доповідачі висвітлили актуальні питання щодо розвитку інфраструктури регіону, сучасної профорієнтації та підтримки молоді регіону.

Симпозіум у Маріуполі

 

Симпозіум у Маріуполі 

 

Ключовим заходом у насиченій програмі Симпозіуму став обмін досвідом  директорів закладів фахової передвищої освіти різних регіонів України. Цей етап відбувався в Маріупольському будівельному коледжі, а відкривав обговорення заступник міського голови Маріупольської міської ради Сергій Захаров, який розповів про динамічний розвиток Маріуполя та основоположні принципи високих темпів розвитку. Серед спікерів була директорка Коледжу Ганна Щуцька, яка  виступила з презентацією про реалізацію Гранту випускників Програми адміністраторів коледжів «Міжнародний ресурс з вивчення ASL/УЖМ». У виступі було відображено основні результати реалізації Гранту, а саме: створення академічної програми та відеокурсів з  вивчення американської та української жестових мов і запуск першого в Україні  інклюзивного онлайн-табору з вивчення американської жестової мови за участю українських і американських  тренерів.

Симпозіум у Маріуполі 

 

Підсумком участі керівників українських закладів освіти у Всеукраїнському Симпозіумі стало започаткування Спілки директорів-випускників Програми, яка сприятиме генеруванню інноваційних управлінських рішень та реалізації спільних проєктів з розвитку фахової перевищої освіти України.

Симпозіум у Маріуполі 

 

Більше інформації можна знайти за посиланнями: https://mariupolrada.gov.ua/news/u-mariupoli-prohodit-vseukrainskij-simpozium-z-administruvannja-koledzhiv

https://dn.gov.ua/news/u-mariupoli-vidbuvsya-simpozium-kerivnikiv-zakladiv-fahovoyi-peredvishchoyi-osviti-yaki-projshli-navchannya-u-ssha

 

 

Коментарі:

Залишити коментар