Круглий стіл у Броварах

Автор: admin від 6-07-2021, 14:02

Круглий стіл у Броварах

 

6 липня 2021 року директорка Київського фахового коледжу прикладних наук Ганна Щуцька на запрошення Асоціації «Укрлегпром»  взяла участь у круглому столі «Пріоритети розвитку легкої промисловості Київщини», який відбувся на базі ТОВ «КИЇВГУМА»  у місті Бровари.

 

 

Подія була організована Асоціацією «Укрлегпром» спільно з Київською обласною державною адміністрацією і проходила в традиційному форматі промислового діалогу з владою. У заході взяв участь перший заступник голови Київської ОДА Дмитро Назаренко, заступник голови Київської ОДА Олег Торкунов, заступник голови Броварської міської ради Петро Бабич, керівники підприємств легкої промисловості та освітніх закладів Київщини, регіональне керівництво Державної податкової служби, Державної служби України з питань праці,  Центру зайнятості Київської області, група ВБФ «ГОРЄНІЄ» від CDF Canada, експерти ринку.

Метою заходу було обговорення актуальних питань легкої промисловості Київщини, зокрема питання про кадрове забезпечення галузі, а також спільний пошук ефективних рішень ключових проблем.

 

Круглий стіл у Броварах

 

Круглий стіл у Броварах

 

Круглий стіл у Броварах

 

Круглий стіл став продовженням серії регіональних галузевих бізнес-заходів (останнім з яких був бізнес-форум  в Черкасах  9 червня), які Асоціація проводить з метою формування  сприятливого бізнес-середовища в галузі шляхом взаємодії і співпраці з регіонами та  органами місцевого   самоврядування.  З огляду на те, що Київщина є лідером за кількістю галузевих підприємств і профільних навчальних закладів, розмаїттям випуску продукції, попитом на кадри, обсягами споживчого ринку, таку бізнесову зустріч було вирішено організувати й для підприємств Київщини.

 

Круглий стіл у Броварах

 

Круглий стіл у Броварах

 

Перед учасниками круглого столу з вітальним словом виступив Дмитро Назаренко, який розповів про роботу облдержадміністрації на чолі з головою Василем Володіним у  напрямі розвитку промислового комплексу регіону, реалізації на території Київщини інвестиційних і соціальних проєктів, а також про головні чинники, що стримують розвиток підприємств легкої промисловості.

Далі учасників заходу вітав генеральний директор ТОВ «КИЇВГУМА»  Андрій Острогруд. У своєму виступі спікер наголосив на зближенні ТОВ «КИЇВГУМА» з сектором легкої промисловості та готовності співпрацювати з підприємствами галузі в різних напрямах.   

Президент-голова Асоціації «Укрлегпром» Тетяна Ізовіт відкрила основну частину панельної дискусії і презентувала потенціал сектору легкої промисловості та сучасну динаміку розвитку, озвучила ключові проблеми сектору легкої промисловості. У програмі круглого столу були виступи начальниці ГУ ДПС Київської області Олени Виноградової, яка доповіла про розвиток легкої промисловості Київщини в контексті податкової системи України, а також начальника Київського обласного центру зайнятості Дениса Дармастука, який розповів про співпрацю служби зайнятості з підприємствами легкої промисловості.

Круглий стіл у Броварах

 

Круглий стіл у Броварах

 

Круглий стіл у Броварах

 

Круглий стіл у Броварах

 

Круглий стіл у Броварах

 

Враховуючи те, що питання про кадрове забезпечення галузі було одним із головних у програмі круглого столу, перед учасниками заходу виступили представники освітянської сфери Київщини, а саме: Жанна Осипенко - директорка Департаменту освіти і науки Київської ОДА, Ганна Щуцька - директорка Київського фахового коледжу прикладних наук, Алла Степура -   директорка Білоцерківського коледжу сервісу та дизайну, представники міжнародного проєкту від СDF Канада ВБФ «Горєніє» Олена і Денис Гречко.    

Ганна Щуцька представила учасникам круглого столу презентацію  «Інновації у підготовці галузевих кадрів. Досвід P&Ed». Очільниця Коледжу розповіла про підготовку кадрів для легкої промисловості у співпраці з провідними підприємствами галузі, роботу команди Коледжу над стандартами освіти за спеціальностями 182 Технології легкої промисловості та 022 Дизайн, партнерство Коледжу з Асоціацією «Укрлегпром»,  стратегію розвитку Коледжу, яка була сформована за принципом коледжів Америки, Дослідно-виробничий центр Коледжу (взуттєвий цех, два швейних цехи, трикотажний парк, цех зі спецобладанням для виготовлення аксесуарів), а також анонсувала відкриття лабораторії кутюрної вишивки і впровадження єдиної в  Україні спеціальності – «Технології кутюрної вишивки».

На завершення свого виступу Ганна Щуцька на знак поваги і вдячності за співпрацю вручила Тетяні Ізовіт ювілейне видання альбому колекцій випускників-дизайнерів, який цьогоріч містить колекції найкращих студентів Коледжу, створених у колаборації з відомими українськими  дизайнерами.

Результатом роботи учасників круглого столу стала низка галузевих рішень та ініціатив, обмін досвідом у сфері підготовки кадрів для галузі легкої промисловості, налагодження бізнес-контактів. Завершилася бізнесова зустріч нагородженням  підприємств галузі, екскурсією локаціями ТОВ «КИЇВГУМА».

Більше інформації за посиланням:

http://koda.gov.ua/news/aspekti-rozvitku-legkoi-promislovos/

https://ukrlegprom.org/ua/news/pro-priorytety-rozvytku-legkoyi-promyslovosti-kyyivshhyny/

Коментарі:

Залишити коментар