24.04.14 екскурсія для учнів

Автор: admin від 30-04-2014, 10:40

У рамках профорієнтаційної роботи 24 квітня 2014 року в ДВНЗ «Київський коледж легкої промисловості» відбувся цікавий захід серед студентів коледжу та учнів 10-х класів Київських спецшкіл-інтернатів №6 та №18 для дітей з порушеннями слуху. Серед запрошених були присутні представники Київської організації Українського товариства глухих та адміністрації спецшколи-інтернату №18 м. Києва.

Програма заходу передбачала:

1) пізнавальну екскурсію по коледжу;

2) відкритий урок-гру з фізики за участю студентів коледжу з порушеннями слуху груп Шс-37, Вс-03;

3) проведення консультацій із правил прийому до коледжу;

4) ознайомлення з напрямами підготовки та отримання детальної інформації про спеціальності, за якими навчаються студенти з порушеннями слуху (технологія швейного виробництва та технологія виробів зі шкіри);

5) виставку-презентацію творчих робіт студентів-дизайнерів коледжу в навчально-виробничих майстернях та в аудиторіях.

Пізнавальну екскурсію по коледжу провели заступник директора з навчально-виховної роботи Грищенко О.О., перекладач-дактилолог Сколотова І.І.

Відкритий урок розробили та провели викладач інформатики Ткаченко І.П., викладач фізики Коптенко Т.О. та перекладач-дактилолог Сколотова І.І. Саме дійство проходило у форматі гри «Брейн-ринг» під назвою – «Фізика навколо нас». 

Урок-гра – це «чарівна паличка», за допомогою якої можна навчити мислити, винаходити, творити та доводити. Важливо, щоб гра захоплювала і була доступною, щоб у ній був елемент змагання, якщо не з кимось, то, принаймні, з самим собою.

Цікаві несподіванки відбувалися в ході зустрічі, гостям було запропоновано взяти участь у грі і створити свою команду. Причому, заздалегідь ніхто не був попереджений, команда сформувалась спонтанно з учнів, які виявили бажання показати свої знання з фізики.

І ось стартувала гра: питання – відповідь. Треба було бачити сяючі очі учасників цього заходу – усі захопилися грою, для багатьох стало «еврікою» те, що складний і незрозумілий предмет «Фізика» може бути напрочуд цікавим і корисним у повсякденному житті.

Треба віддати належне школярам, які у запеклій боротьбі отримали перемогу та за кількістю балів посіли І місце. Студенти групи Вс-03 були лідерами протягом перших трьох раундів гри і поступилися гостям тільки в останньому четвертому раунді. Достойні знання показали і дівчата групи Шс-37, їхні відповіді були ґрунтовними та переконливими.

Відповіді учасників команд оцінювало компетентне журі.

Загальний підсумок гри: 

І місце (30 балів) – команда учнів спецшколи-інтернату №18 м. Києва, під керівництвом завуча  школи Бельденкової О.О.

ІІ місце (27 балів) – команда студентів групи Вс-03, під керівництвом перекладача-дактилолога Лісіцина П.І. 

ІІІ місце (25 балів) – команда студентів групи Шс-37, під керівництвом перекладача-дактилолога Сколотової І.І.

Завуч старших класів спецшколи-інтернату №18 м. Києва, Бельденкова О. О., висловила своє захоплення майстерністю викладачів, організацією заходу; відзначила якісний і зрозумілий переклад жестовою мовою; повідомила, що київські спецшколи-інтернати для дітей з порушеннями слуху зацікавлені в більш тісній співпраці з ККЛП у подальшому.

Голова Київської територіальної організації УТОГ Дяченко Н.Д. зазначила, що Київський коледж легкої промисловості ще з 1958 року створює умови для отримання вищої освіти людьми з вадами слуху, і плідно співпрацює з Товариством глухих щодо підготовки фахівців для роботи на підприємствах УТОГ. До речі, на сьогоднішній день у коледжі навчається 130 студентів з порушеннями слуху, а це найбільша кількість студентів серед інших вищих навчальних закладів України.

Надія Дмитрівна висловила велику подяку директору коледжу Щуцькій Г.В. та всьому педагогічному колективу за турботу про студентів з порушеннями слуху, адже цій категорії молодих людей в закладі дійсно приділяється належна увага та повне розуміння, створені всі умови для якісного навчання та проживання.

 Учні спецшкіл-інтернатів №6 та №18

Коментарі:

Залишити коментар