Засідання Міського методичного об’єднання викладачів спецдисциплін спеціальності Дизайн

Автор: admin від 1-04-2021, 13:46

Засідання Міського методичного об’єднання  викладачів спецдисциплін спеціальності Дизайн

 

31 березня 2021  року на базі Київського фахового коледжу прикладних наук відбулося засідання Міського методичного об’єднання викладачів спецдисциплін спеціальності Дизайн в онлайн форматі на платформі Zoom

 

Розпочали засідання з виступу голови ММО, директорки Коледжу Ганни Щуцької, яка донесла до відома учасників інформацію про результати робочої зустрічі представників фешн-індустрії України з Міністром культури та інформаційної політики Олександром Ткаченком щодо актуальних питань розвитку креативних індустрій. Спікерка окреслила перелік пропозицій щодо розвитку галузі, які були розроблені робочою групою Коледжу та направлені у відповідні інстанції. Серед основних пропозицій було названо такі: оновлення класифікатора професій, професійних стандартів України за напрямами 182 Технології легкої промисловості та 022 Дизайн, підвищення кваліфікацій викладачів і майстрів виробничого навчання, популяризація та відродження традиційних  галузей народних художніх промислів тощо.

Засідання Міського методичного об’єднання  викладачів спецдисциплін спеціальності Дизайн

 

Наступним став виступ голови підкомісії зі спеціальності 022 Дизайн сектору фахової передвищої освіти НМР МОН  України, керівниці Центру забезпечення якості освіти Коледжу Людмили Бойченко. Доповідачка розповіла учасникам про результати роботи над Стандаром фахової передвищої освіти зі спеціальності 022 Дизайн, який нині оприлюднено на сайті МОН України для громадського обговорення. Також Людмила Бойченко ознайомила колег з пропозиціями, які надходили від освітян України щодо змісту Стандарту, висвітлила подальші етапи затвердження Стандарту, які будуть  реалізовуватися після 8 квітня 2021 року.

Серед спікерів засідання була керівниця Департаменту по роботі з дизайнерами Ukrainian Fashion Week, керівниця конкурсу молодих дизайнерів одягу «Погляд у майбутнє», викладачка Київського фахового коледжу прикладних наук Олександра Какуріна.  Фахівчиня презентувала цікаву доповідь на тему:  «Конкурси молодих дизайнерів: вимоги та «правила гри». Вважлива складова підготовки дизайнера - допомога у виборі професійного напряму». У своєму виступі Олександра  Какуріна подала ґрунтовну інформацію про роль і значення фахових конкурсів для професійного становлення майбутніх дизайнерів, назвала перспективи, які відкриваються перед учасниками подібних конкурсів, навела приклад вертикалі професійного зростання від Ірини Данилевської, засновниці та голови оргкомітету Ukrainian Fashion Week.

 

Засідання Міського методичного об’єднання  викладачів спецдисциплін спеціальності Дизайн

 

Під час своєї доповіді спікерка продемонструвала цікаві відеофрагменти з різноманітних конкурсів і показів, які проходять за підтримки  UFW, надала практичні рекомендації викладачам щодо залучення студентів до участі в конкурсах, програмах стажування, дизайнерських проєктах тощо. За результатами виступу пані Олександри було вирішено організувати цикл зустрічей зі студентами Коледжу, на яких вони зможуть почути цю корисну інформацію, наживо поспілкуватися з безпосередньою організаторкою названих заходів. 

 

Засідання Міського методичного об’єднання  викладачів спецдисциплін спеціальності Дизайн

 

Засідання пройшло насичено і продуктивно. Усі виступи спікерів були дуже інформативними та актуальними, так що кожен учасник засідання  зміг виокремити для себе багато нового та корисного, накреслити плани подальшої роботи з урахуванням отриманої інформації.    

Коментарі:

Залишити коментар