Засідання ММО викладачів спецдисциплін спеціальності 022 Дизайн

Автор: admin від 16-12-2020, 11:28

Засідання ММО викладачів спецдисциплін спеціальності 022 Дизайн

 

15 грудня 2020 року на базі Київського фахового коледжу прикладних наук в онлайн-режимі під головуванням директорки Ганни Щуцької відбулося засідання Міського методичного об’єднання викладачів спецдисциплін спеціальності «Дизайн»

 

Учасниками засідання стали 29 осіб, які представили такі навчальні заклади: Київський фаховий коледж прикладних наук, Фаховий коледж «Універсум» Київського університету імені Бориса Грінченка, Коледж хореографічного мистецтва «Київська муніципальна академія танцю ім. Сержа Лифаря»,  Навчально-професійний центр «Академія мистецтва краси», Фаховий коледж мистецтв та дизайну КНУТД, Київський індустріальний фаховий коледж КНУБА, Мистецький коледж художнього моделювання та дизайну ім Сальвадора Далі, Київський коледж будівництва, архітектури та дизайну.

 

Засідання ММО викладачів спецдисциплін спеціальності 022 Дизайн

 

Розпочали засідання з обговорення плану роботи та затвердження заходів ММО на 2020-2021 навчальний рік. На розгляд учасників засідання Ганна Щуцька подала Проєкт основних заходів і подій на наступне півріччя, який було запропоновано доповнити всім учасникам засідання.  Також спікерка анонсувала важливу подію Київського фахового коледжу прикладних наук – показ студентських колекцій Аrt Winter, презентацію Концепції розвитку спеціальності  «Дизайн» та бізнес-проєктів студентів-бакалаврів освітньо-професійної програми «Технології фешн-бізнесу».

Наступним питанням порядку денного було обговорення роботи над новим стандартом фахової передвищої освіти за спеціальністю «Дизайн». До участі у засіданні ММО були запрошені члени підкомісії 022 Дизайн Науково-методичної комісії 2 з культури і мистецтва сектору ФПО НМР МОН України - Наталія Упірова, заступник директора з виховної роботи Фахового коледжу мистецтв та дизайну КНУТД, Оксана Поберейко, викладач художніх дисциплін Тернопільського  кооперативного торговельно-економічного коледжу, Аліса Філімонова, завідувач кафедри мистецтв ВНЗ «Київська академія перукарського мистецтва».

 

Засідання ММО викладачів спецдисциплін спеціальності 022 Дизайн

 

Основним доповідачем з цього питання стала Людмила Бойченко, викладач-методист Київського фахового коледжу прикладних наук, керівник Центру забезпечення якості освіти Коледжу, голова підкомісії 022 Дизайн НМК 2 з культури і мистецтва сектору ФПО НМР МОН України. У презентаційній формі спікерка розповіла про  етапи роботи над стандартом, висвітлила перебіг засідань, тренінгів і консультацій, в яких взяли участь члени підкомісії. Серед основних завдань процесу розроблення стандартів було названо формування фахових компетентностей випускника. Для об'єктивного відбору компетентностей робоча група провела опитування 44 фахівців у сфері дизайну, результати якого дозволили визначити пріоритетні для майбутніх дизайнерів. Також у своїй доповіді Людмила Бойченко розповіла про наступні етапи роботи над стандартом – визначення форми атестації здобувачів фахової передвищої освіти та результатів навчання. На засіданні було запропоновано долучитися всім членам ММО до пропозицій щодо формування результатів навчання, які повинні корелюватися з компетентностями, а також до визначення  форми атестації випускника.

 

Засідання ММО викладачів спецдисциплін спеціальності 022 Дизайн

 

Робоча зустріч пройшла насичено та продуктивно, в атмосфері конструктивного обговорення нагальних питань та пошуку ефективних способів їх розв’язання.

Коментарі:

Залишити коментар