Майбутнє України без корупції!

Автор: admin від 9-12-2020, 22:43

Майбутнє України без корупції!

 

9 грудня 2020 року в Київському фаховому коледжі прикладних наук відбулася низка інформаційних заходів з нагоди відзначення Міжнародного дня боротьби з корупцією

 

 

Цей день було запроваджено у 2003 році за ініціативою Організації Об‘єднаних Націй з метою активної протидії корупції на міжнародному рівні.

Наш Коледж за традицією активно долучився до відзначення цієї події актуальними й змістовними заходами, які були спрямовані на підвищення обізнаності молоді з причинами, видами, проявами, наслідками  корупції як негативного соціально-правового явища, формування вмінь і навичок протидії корупції, популяризацію доброчесного способу життя.

Антикорупційні заходи в Коледжі були реалізовані в дистанційному форматі і  корелювалися з темою Міжнародного дня боротьби з корупцією-2020 - «Відновлювати із сумлінністю», яка підкреслює, що тільки шляхом прийняття ефективних рішень щодо зменшення корупції, стане можливим відновлення після пандемії COVID-19.

Першочергово студентам Коледжу нагадали та роз’яснили складні поняття про боротьбу з корупцією за допомогою «Антикорупційної абетки» від Національного антикорупційного бюро України. Молодь  отримала змогу в доступній формі розібратися зі складною юридичною термінологією та поглибити свої знання в названій сфері.

Продовжила антикорупційну кампанію завідувачка бібліотеки Коледжу Дар‘я Даценко, яка підготувала для спільноти Коледжу інформаційну презентацію «Корупція у вищій освіті як загроза академічній доброчесності». У презентації розкриваються найпопулярніші схеми прояву корупційних діянь в освіті, першочергові завдання на шляху подолання корупції в Україні, наслідки корупційних схем для добробуту України.

 

 

Студенти Коледжу взяли найактивнішу участь в антикорупційній кампанії Коледжу і підготували цікаві матеріали.  Зокрема, студенти 1-го курсу групи Дг-1-20 під керівництвом куратора Галини Марценко створили відеоролик про корупцію, де вони нагадали кожному, що таке корупція, чітко продемонстрували свою громадянську позицію щодо цього явища.

 

 

Студенти 2-го курсу групи Мо-19  на чолі з куратором Людмилою Безсмертною підготували відеозвернення, у якому студенти наголосили,  що сучасна молодь хоче жити і працювати в рідній країні, а її  процвітання, розвиток і добробут залежать тільки від нас!

Усі інформаційні матеріали, антикорупційні відеомеседжі студентства були розповсюджені в академічних групах. На основі цих матеріалів та іншого мультимедійного контенту протягом 9 грудня викладачі Коледжу провели зі студентами  бесіди, дискусії та виховні години, які сприяли формуванню антикорупційної культури, вихованню відповідальності за майбутнє нашої країни. 

Коментарі:

Залишити коментар