ХХ Міжнародна науково-практична конференція

Автор: admin від 20-11-2020, 15:02

ХХ Міжнародна науково-практична конференція

 

 

18-19 листопада 2020 року співробітники Київського фахового коледжу прикладних наук взяли участь у ХХ Міжнародній науково-практичній конференції «Інклюзивне освітнє середовище: проблеми, перспективи та кращі практики»

 

 

На конференції зібралися учені, освітяни, підприємці, громадські діячі та представники  державної влади для обговорення та розв’язання широкого кола проблем навчання та виховання людей в інклюзивному освітньому середовищі. Організатором цієї масштабної освітянської події упродовж 20 років є Відкритий міжнародний університет розвитку людини «Україна». Цього року подія об’єднала рекордну кількість залучених осіб – близько 900, було зібрано більше 300 тез доповідей. Трансляція події одночасно відбувалася через Zoom, ФБ і YouTube, щоб усі зацікавлені могли приєднатись.

Представники нашого Коледжу щороку за традицією приєднуються до цього заходу. Цього разу  учасниками конференції стали викладачі ЦК Соціальних комунікацій Ганна Непрель, Ольга Милокост, Ірина Сколотова,  Оксана Терещенко, перекладачі -дактилологи Лілія Глиняна, Наталія Яцола, викладачі відділення бізнесу Оксана Сахно та Юлія Бондар.

Розпочали конференцію вітальними промовами такі спікери: доктор технічних наук, професор, дійсний член Академії педагогічних наук України, заслужений діяч науки і техніки України, Президент Університету «Україна» Петро Таланчук, директор Представництва Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні Марсель Рьотіг, генеральний секретар Національної Асамблеї людей з інвалідністю України Вікторія Назаренко,  керівниця експертної групи з питань інтеграції, інклюзії та доступності Директорату соціального захисту прав осіб з інвалідністю Міністерства соціальної політики України Світлана Руда, керівниця експертної групи Директорату дошкільної, позашкільної та інклюзивної освіти Міністерства освіти і науки України Лариса Самсонова, Національний координатор ПМГ ПРООН-ГЕФ Нігородова Світлана,  перший заступник директора Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю Тетяна Лущинська.

На пленарному засіданні фахівці обговорили важливі й актуальні питання інклюзії за такими напрямами:

  • Інклюзія та COVID-19: виклики сьогодення;
  • Підтримка молоді з інвалідністю: кращі практики.

До участі в обговоренні долучилися закордонні колеги з Німеччини, Литви, Польщі, Казахстану, Індії, Швеції, Туреччини, США, Грузії, Великої Британії. Після пленарного засідання робота фахівців продовжилася у таких секціях: «Актуальні проблеми працевлаштування людей з інвалідністю», «Правові та організаційні засади формування та розвитку інклюзивного освітнього середовища», «Інформаційно-комунікаційні технології інклюзивного навчання».

Протягом другого дня конференції робота тривала в таких секціях:  «Освітня та соціальна інклюзія людей з інвалідністю: міждисциплінарний підхід»,  «Психолого-педагогічні основи професійного становлення та самореалізації молоді в інклюзивному освітньому середовищі», «Інклюзивне освітнє середовище Нової української школи», «Медична, фізична та спортивна реабілітація людей з інвалідністю», «Теоретичні та практичні засади використання інженерних технологій для розвитку інклюзивного освітнього середовища», «Наукові напрями дизайну безбар’єрного архітектурного середовища».

Учасники конференції обмінялися досвідом, проаналізували сучасний стан  і перспективи інклюзивного освітнього середовища, конкретизували пріоритетні  напрями роботи на майбутнє. Після конференції фахівці продовжили комунікувати   в новоствореній групі у Viber, яка залишиться відкритою для подальшого спілкування всіх, хто переймається проблемою інклюзивної освіти.

 

 

ХХ Міжнародна науково-практична конференція

 

 

 

ХХ Міжнародна науково-практична конференція

 

 

 

ХХ Міжнародна науково-практична конференція

 

 

 

ХХ Міжнародна науково-практична конференція

 

 

 

ХХ Міжнародна науково-практична конференція

 

 

 

ХХ Міжнародна науково-практична конференція

 

 

 

ХХ Міжнародна науково-практична конференція

 

 

 

ХХ Міжнародна науково-практична конференція

 

 

 

Коментарі:

Залишити коментар