Іспит у «AVE School»

Автор: admin від 12-10-2020, 20:11

Іспит у «AVE School»

 

 

12 жовтня 2020 року в Київському фаховому коледжі прикладних наук відбувся фінальний іспит студентів  Професійної школи технологій ручної  вишивки «AVE School» на здобуття фаху «Технолог ручної художньої вишивки»

 

 

    Школа була заснована на базі Коледжу в 2019 році і стала авторським проєктом Анастасії В.Віст - технолога-дизайнера художньої вишивки, яка працює в сегменті От Кутюр і Прет-а-порте де Люкс в Парижі. Нині це єдиний навчальний заклад у світі, що готує вишивальників найвищого рівня.

 

Іспит у «AVE School»

 

    Протягом року здобувачі освіти навчалися за авторською системою Анастасії В.Віст, яка була розроблена на основі багаторічного досвіду роботи з найкращими світовими будинками мод, а саме: Rabih Kayrouz, Alexandre Vauthier, Fendi, Valentino, Balmain, Chanel, Givenchy та ін. Основними темами в навчальній програмі школи були: мистецтво і технології світової вишивки, композиція, кольорознавство, орнамент, технічний рисунок (від символіки до макетів), технічна документація (від планування та обліку до підрахунку вартості та оптимізації), дизайн вишивки (теорія, розробка, практика), маркетинг (успішне працевлаштування, хороші замовлення і продаж власної продукції), менеджмент (управління проєктами і персоналом, індустріалізація).

 

Іспит у «AVE School»

 

   За результатами проміжних заліків, 10 студентів з 16 дійшли до підсумкового випробування, 8 з них успішно склали іспит і отримали диплом «Технолог кутюрної вишивки».

 

 

Іспит у «AVE School»

 

Іспит у «AVE School»

 

Іспит у «AVE School»

 

 

    Особливістю фінального іспиту було те, що студенти не мали заздалегідь підготовленого переліку питань і завдань, а значить, повинні були готові відповідати на будь-яке питання з навчальної програми курсу. На думку  засновниці школи Анастасії В.Віст, технолог ручної вишивки повинен знати все, або ж уміти проаналізувати проблему і запропонувати варіанти вирішення. Специфікою іспиту стало і те, що члени екзаменаційної комісії ставили додаткові питання як за темою екзаменаційного білету, так і за іншими темами.     

   У складі Атестаційної комісії були такі фахівці:

  • Анастасія В.Віст - автор професійного курсу «Технології ручної художньої вишивки», викладач, технолог вишивки От Кутюр, кандидат мистецтвознавчих наук;
  • Ганна Щуцька - директор Київського фахового коледжу прикладних наук, доктор технічних наук;
  • Тетяна Ізовіт - президент-голова правління Асоціації «Укрлегпром», кандидат економічних наук;
  • Яна Чернявська - директор Міжнародного фестивалю моди «Kyiv Fashion».

Іспит у «AVE School»

 

   На іспиті також були присутні Юрій Щербань, заступник директора Коледжу з навчально-методичної роботи, доктор технічних наук; Наталія Давиденко, завідувач відділення технологій, кандидат технічних наук. Експерти від Коледжу взяли активну участь у фінальному опитуванні та оцінюванні результатів навчання  студентів-технологів.

 

Іспит у «AVE School»

 

   Команда екзаменаторів відзначила високий рівень підготовки випускників, креативність, готовність плідно працювати й розвиватися в майбутньому. Завершилася ця грандіозна подія урочистим врученням дипломів першому випуску технологів кутюрної вишивки в Україні.

 

Іспит у «AVE School»

 

Під час церемонії вручення авторкою курсів було  оголошено про відкриття нової спеціальності. Отже, незабаром можна очікувати прихід нових професіоналів в індустрію ручної вишивки України.

 

Іспит у «AVE School»

 

Коментарі:

Залишити коментар