Студентська онлайн-конференція

Автор: admin від 24-09-2020, 13:46

Студентська онлайн-конференція

 

23 вересня з нагоди Міжнародного дня жестових мов у Київському фаховому коледжі прикладних наук відбулася студентська українсько-американська онлайн-конференція

 

    Збірна група студентів із порушеннями слуху нашого Коледжу в супроводі перекладачів-дактилологів зустрілася в онлайн-просторі з американськими студентами та викладачами Коледжу Санта Фе, (Флорида, США), щоб обговорити актуальні питання студентського життя, розширити й  зміцнити культурні зв’язки між Україною та Америкою.

 

Студентська онлайн-конференція

 

   На конференції були присутні американські фахівці Коледжу Санта Фе, які є давніми друзями й партнерами нашого Коледжу, традиційними учасниками подібних телемостів, а саме: Вілма Еліза Фуентес - доктор філософії, асистент віце-президента з академічних питань;  Мішель Фріз  - фахівець американської мови жестів, професор кафедри гуманітарних та іноземних мов. На запрошення американських колег цьогоріч до заходу долучилася Хайді Брітон – професор Коледжу Санта Фе, провідний перекладач із 37-річним досвідом роботи в ООН, яка розповіла нашим студентам про особливості реалізації мовних проєктів на рівні ООН.

   

Студентська онлайн-конференція

 

Студентська онлайн-конференція

 

   Під час конференції обговорювали історичний розвиток жестових мов,  роль і значення жестових мов у  реалізації прав і свобод осіб з порушеннями слуху, особливості вивчення жестових мов у школах України та Америки, аспекти навчання в інклюзивних групах, порівнювали технології в навчанні студентів двох країн.

    Модератором зустрічі, перекладачем з англійської мови була Анна Сокол – завідувач відділення бізнесу, викладач вищої категорії, викладач-методист.

Студентська онлайн-конференція

 

     Спікерами від Коледжу були найактивніші студенти:

Володимир Мандрик – спортсмен, активний учасник культурного і громадського життя Коледжу, переможець конкурсу «Містер Коледж - 2019»;

Поліна Федотова – учасниця першої в Україні школи політичної участі для дівчат і жінок з інвалідністю «Лідерка», стажування в Центральному правлінні Українського товариства глухих, тренінгу «Мій внесок в інклюзивне суспільство: що можу зробити я тут і зараз». 

Катерина Тиха – учасниця першої в Україні школи політичної участі для дівчат і жінок з інвалідністю «Лідерка», стажування в офісі Омбудсмена, Міжнародного  мовного  конкурсу  ім. Петра Яцика.

    У презентаційній формі студенти розповіли про свою громадсько-культурну діяльність, особливості навчання в Коледжі, поділилися планами на майбутнє.

 

Студентська онлайн-конференція

  

   Конференція пройшла в невимушеній діалоговій атмосфері, надала багато корисної та цікавої інформації, заклала підвалини для подальшої  співпраці між двома навчальними закладами.

Запис конференції

Коментарі:

Залишити коментар