EdCamp Ukraine: незабутні враження, шалені освітянські ідеї...

Автор: admin від 28-04-2020, 10:03

EdCamp Ukraine: незабутні враження, шалені освітянські ідеї...

 

Викладач вищої категорії Київського фахового коледжу прикладних наук Олена Юрченко стала учасницею Антикризового національного онлайн-EdCamp «Тримай п’ять онлайн, освіто!» 

 

    Команда EdCamp Ukraine – найбільшої вчительської спільноти в Україні, оперативно відреагувала на життя освітян в умовах карантину й  організувала Антикризовий національний онлайн-EdCamp «Тримай п’ять онлайн, освіто!». Подія відбулася за підтримки Міністерства освіти і науки України, Комітету з питань освіти, науки та інновацій, Державної служби якості освіти України, Інституту розвитку освіти, Освітнього омбудсмена Сергія Горбачова. Магістральним партнером заходу став Фонд Народонаселення ООН в Україні - UNFPA Ukraine.

 

EdCamp Ukraine: незабутні враження, шалені освітянські ідеї...

 

   Метою цієї освітньої події було зібрати й передати досвід цифрових форматів і підходів в освіті, підтримати учительство і батьківство, заохотити їх залишатися на зв’язку, обговорювати зміни у викладанні та навчанні під час та після кризи.  

   П’ять днів поспіль, з 13 по 17 квітня 2020 року, понад 10 000 учасників  слухали українських та міжнародних експертів, представників уряду, зіркових гостей та педагогів-практиків, які говорили про таке: освітню політику, фізичне здоров'я та психологічну стійкість, фінансові та правові проблеми, дистанційне навчання, педагогіку партнерства та критичне мислення. На вебінарному майданчику можна було переглянути презентації, поділитися власним досвідом,  подискутувати про виклики перед українською освітою в умовах пандемії коронавірусу.

 

EdCamp Ukraine: незабутні враження, шалені освітянські ідеї...

 

    Окрім українців, до заходу долучилися представники 22 країн: Австрії, Білорусі, В'єтнаму, Грузії, Ірландії, Іспанії, Італії, Канади, Литви, Молдови, Нідерландів, Німеччини, Польщі, Росії, Румунії, Сінгапуру, Сполучених  Штатів Америки, Туреччини, Угорщини, Франції, Швеції.

    У процесі цього масштабного освітнього проєкту було проведено 55 годин лекцій та сесій від 65 спікерів. Подія здобула звання «Наймасовішої онлайн-конференції для освітян» і потрапила до Національного Реєстру Рекордів України.

    Ключовими спікерами на конференції були: в.о. Міністра освіти і науки України Любомира Мандзій; колишня Міністерка Лілія Гриневич; Голова Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак та його заступник Сергій Колебошин; Освітній омбудсмен України Сергій Горбачов. 

    У колі експертів та експерток були також відомі українські зірки: Марія Єфросиніна, Ольга Руднєва, Слава Фролова, Олександр Педан, Наталія Мосейчук, Тарас Тополя.

     Безліч корисної інформації, дієві та практичні поради від  майстерних спікерів, позитивна енергетика, натхнення на нові звершення – ось такі результати  5-денного освітнього марафону.

Програма Ed Camp

Коментарі:

Залишити коментар