Антикорупційний тиждень в ККЛП

Автор: admin від 13-12-2019, 15:55

Антикорупційний тиждень в ККЛП

 

Протягом 9-13 грудня з нагоди Міжнародного дня боротьби з корупцією в Київському коледжі легкої промисловості було проведено низку освітніх заходів

 

    Студенти груп М-17, До-1-19, До-2-19, Дв-19, Об-18 взяли участь у бесідах та дискусіях, організованих методистом Людмилою Бойченко та завідувачем відділення бізнесу Анною Сокол. Учасники обговорювали суть і ознаки корупції, оцінювали роль громадянського суспільства в антикорупційній діяльності, шляхи підвищення спроможностей України у боротьбі з корупцією.

 

Антикорупційний тиждень в ККЛП

  

    У групах Об-19 та ЛПш-1-19 викладачем інформатики Іриною Ткаченко були проведені антикорупційні заняття «Розслідування корупції» та «Що таке корупція?». Студенти ознайомилися з поняттями «корупція» і «хабарництво», дізналися про  інноваційні інструменти боротьби з корупцією, діяльність таких організацій, як НАБУ, САП, ДБР, ВАС, НАЗК. Завдяки практичним вправам (кейсам) студенти навчилися виявляти прояви корупції в повсякденному житті та проводити власні антикорупційні розслідування.

   

Антикорупційний тиждень в ККЛП

 

    Група ЛПв-19 долучилася до вивчення соціального явища корупції та її наслідків під час антикорупційної гри «Державотворець», яку провели викладач інформатики Ірина Ткаченко та куратор групи Ірина Сколотова. За умовами гри студенти вирішували кейси, заробляли або витрачали ресурси та визначали долю держави.  

 

Антикорупційний тиждень в ККЛП

 

   Викладач інформатики Оксана Тренба організувала дискусійні обговорення сутності явища корупції та його деструктивного впливу на майбутнє держави в групах М-1-19, М-2-19, Д-2-17. Група Д-2-17 закріпила здобуті знання під час онлайн-гри, в якій студенти побували в ролях Голови громадського об’єднання, Міського голови, Депутата ВР, Президента тощо. Студенти отримали багато важливої інформації щодо корупційних схем та шляхів протидії і запобігання корупції.

 

Антикорупційний тиждень в ККЛП

 

   У групі Д-3-17 викладачем інформатики Миколою Підгайним була проведена бесіда-діалог на тему «Корупція та її руйнівні наслідки на шляху до розбудови заможного українського суспільства».

 

Антикорупційний тиждень в ККЛП

 

  Педагогічні працівники Коледжу у підготовці своїх освітніх заходів використовували матеріали студії онлайн-освіти EdEra, які були розроблені за підтримки ООН в Україні та МЗС Данії. Програма заходів була спрямована на виховання стійкої громадянської позиції щодо деструктивного явища корупції, підвищення рівня правової свідомості та почуття патріотизму молодого покоління.

Коментарі:

Залишити коментар