Міжнародна конференція з інклюзивної освіти

Автор: admin від 25-11-2019, 22:42

Міжнародна конференція з інклюзивної освіти

 

 

23 листопада перекладачі-дактилологи Наталія Городня, Ірина Дудник, соціальний педагог Ольга Милокост на чолі з директором Коледжу  Ганною Щуцькою відвідали Міжнародну конференцію «Підтримка інклюзивної освітньої спільноти: досвід українсько-американської співпраці» в America House Kyiv

 

    Захід проходив в  рамках проєкту "Без кордонів: розвиток та підтримка інклюзивної освітньої спільноти" за сприяння Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні.

   Організаторами конференції стала команда випускників програми стажування з інклюзивної освіти ADA Inclusive Education Fellowship Program.

 

Міжнародна конференція з інклюзивної освіти

 

    Під час конференції обговорювали стан розвитку інклюзивного навчання в Україні, проблеми впровадження інклюзивного навчання в закладах позашкільної освіти, використання спеціальних технологій навчання в процесі організації корекційного супроводу дітей з особливими освітніми потребами. Важливу увагу також приділили питанням підготовки майбутніх педагогів до здійснення інклюзивного навчання та підвищенню їхньої кваліфікації.

 

Міжнародна конференція з інклюзивної освіти

 

    Учасникам конференції було презентовано майстер-класи від спеціалістів з США та українських педагогів. Усі присутні поглибили свої знання про співвикладання за допомогою універсального дизайну, дізналися про особливості транзиції (переходу на доросле самостійне проживання).

 

Міжнародна конференція з інклюзивної освіти

 

   На закінчення заходу нашому Коледжу подарували посібник «Сходинки інклюзії», що   є результатом колективної роботи учасників міжнародної програми стажування.

Коментарі:

Залишити коментар