Коуч-підхід в освіті

Автор: admin від 31-10-2019, 09:47

Коуч-підхід в освіті

 

30 жовтня співробітники Коледжу: Ганна Непрель, Марина Гученко, Надія Фадєєва - взяли участь у Третій міжнародній науково-практичній конференції «Коучинг в освіті: від реформ до еволюції»

 

   Захід відбувався в Національному педагогічному університеті імені М.П.Драгоманова за підтримки та під егідою International Coaches Union. На обговорення завітали викладачі, методисти, науковці та інші діячі, зацікавлені в застосуванні коуч-підходів та створенні креативних просторів у освітньому процесі.

  Почалася робота конференції з онлайн-виступів і вітальних звернень Майстрів-Тренерів International Coaches (ICU): Dr. Garry Mcdaniel, Enrique Jimenez Soler, Михайла Дернаковського.

  Співорганізатор конференції, акредитований Майстер-Тренер International Coaches Union (ICU) Всеволод Зеленін, виступив з доповіддю «Методологія та філософія коучингу освіти» та провів майстер-клас «Коучинг покликання у сучасній освіті: методики практичного застосування».

 

Коуч-підхід в освіті

 

   Учасників очікував також дискусійний круглий стіл «Проблеми й перспективи впровадження коучингу в освіту: вітчизняний та світовий досвід», в якому взяли участь Байжанов Нурсейт (Республіка Казахстан, Нур-Султан) - Доктор права, магістр економічних наук та  Meltzer Boris (Ізраїль, Тель-Авів) - Супервізор коучингу від International Coach Federation (ICF) та Ізраїльської асоціації коучів.

Наприкінці конференції заслухали офлайн-виступи українських фахівців з Києва, Харкова, Черкас, Білої Церкви, Дніпра, які доповідали про коучинг і самокоучинг в професійному розвитку науково-педагогічних працівників, коуч-технології в інклюзивній освіті, коуч-ігри як інструмент розвитку.

 

Коуч-підхід в освіті

 

   Усі присутні здобули важливий досвід і усвідомлення того, що у сфері науки і освіти настав час інноваційного розвитку, а значить - слід перетворюватися з транслятора інформації на коуч-консультанта, який допоможе досягти будь-якої мети.  

Коментарі:

Залишити коментар