Вивчаємо Академічну доброчесність

Автор: admin від 26-10-2019, 00:26

Вивчаємо Академічну доброчесність

 

25 жовтня завідувач бібліотеки Коледжу Даценко Дар’я відвідала семінар «Академічна доброчесніcть для бібліотекарів», що відбувався на базі Американської бібліотеки ім. В.Китастого при Національному університеті «Києво-Могилянська академія»

 

    Академічна доброчесність - є однією з найважливіших умов розвитку якісної вищої освіти в усьому світі. Але нині все частіше спостерігається порушення етичних принципів учасниками освітнього процесу.

Саме цим питанням був присвячений названий семінар, який проходив за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні. 

Вивчаємо Академічну доброчесність

 

    Фахівці різних підрозділів Національного університету «Києво-Могилянська академія» підготували для учасників п’ять інформаційних модулів, які допомогли їм детально ознайомитися з  визначенням, нормативним закріпленням і складовими поняття «академічна доброчесність», а також дізнатися, як можна запобігти плагіату посередництвом бібліографічного опису.

   Під час зустрічі обговорювали також аспекти дослідницької етики, управління даними досліджень, наукової комунікації, інформаційної грамотності.

   Закінчився семінар роботою учасників у групах, презентаціями колективних напрацювань і врученням сертифікатів. 

 

Вивчаємо Академічну доброчесність

 

Коментарі:

Залишити коментар