Освітяни Києва взяли участь у традиційній Серпневій конференції

Автор: admin від 22-08-2019, 07:43

Освітяни Києва взяли участь у традиційній Серпневій конференції

 

21 серпня відбулась Серпнева конференція педагогічних працівників міста Києва, присвячена підбиттю підсумків роботи за 2018/2019 навчальний рік та визначенню стратегічних напрямів розвитку системи освіти

 

      Участь у роботі конференції взяли близько 750 осіб, серед яких і директор Київського коледжу легкої промисловості Ганна ЩУЦЬКА, член колегії Департаменту освіти і науки Київської міської ради.

 

Освітяни Києва взяли участь у традиційній Серпневій конференції

 

     Зустріч педагогів України відбулась у Виставковому центрі «Pochayna Event Hall». Пріоритетним під час підготовки до нового 2019/2020 навчального року стали питанням створення умов для впровадження Концепції «Нової української школи». Київ залишається єдиним регіоном в Україні, що виділив найбільше коштів саме на впровадження Нової української школи, на які кожен район активно облаштовує для маленьких киян класи та приміщення закладів загальної середньої освіти. Для вчителя створюється сучасне робоче місце, обладнане необхідною комп’ютерною технікою.

     На забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти “Нова українська школа” (закупівлю дидактичних матеріалів, музичних інструментів, сучасних меблів, комп’ютерного обладнання, відповідного мультимедійного контенту для початкових класів) у 2019 році для міста Києва передбачено кошти (субвенція) в сумі 51,4 млн грн. Зважаючи на вимоги до засад співфінансування (не більше70% - за рахунок субвенції, не менше 30% - за рахунок коштів місцевих бюджетів) та, враховуючи специфіку столиці, з бюджету міста Києва виділено кошти в сумі 181,2 млн грн, що у 8 разів більше, ніж передбачено постановою Кабінету Міністрів України.

 

Освітяни Києва взяли участь у традиційній Серпневій конференції

 

     За результатами моніторингу соціально-економічного розвитку регіонів України за 2018 рік, оприлюдненого Мінрегіоном України, за показниками напряму «Освіта» місто Київ посідає 2-е місце, піднявшись з 7-го у 2017 році, а знаннєві показники учнів київських шкіл є найкращими в Україні.

Детальніше https://don.kyivcity.gov.ua/content/serpneva-konferenciya2019.html

Коментарі:

Залишити коментар