Всесвітній день безпечного Інтернету

Автор: admin від 7-02-2019, 05:36

Всесвітній день безпечного Інтернету

 

5 лютого Київський коледж легкої промисловості прийняв активну участь у проведенні Дня безпечного Інтернету

 

    Цей день в Україні відзначається з 2009 року. Його цьогорічне гасло "Разом для найкращого Інтернету".

 

Всесвітній день безпечного Інтернету

 

    Всесвітній день безпечного Інтернету проводиться з 2004 року в країнах Європейського Союзу під патронатом Європейської комісії з інформаційного суспільства і ЗМІ у кожен другий вівторок лютого.

  

Всесвітній день безпечного Інтернету

 

    У нашому Коледжі цей день розпочався з онлайн-уроку зі студентами групи Об-17, Дк-3-16, Д-2-17 та викладачами О.Тренба, І.Ткаченко, О.Батрак. Урок проводився за підтримки: Програми Мережних академій Cisco, Кіберполіції України та компанії ERC, ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти».  Експерти запропонували для обговорення такі теми виступів:

«Кібер-атаки та інтернет-шахрайство»;

«Соціальна інженерія: як хакери використовують вразливості людей».

 

Всесвітній день безпечного Інтернету

 

Всесвітній день безпечного Інтернету

 

   Учасники онлайн-уроку отримали доступ до курсу Мережної академії Cisco «Вступ до кібербезпеки», можливість перевірити свої здібності до здобуття професії аналітика з кібербезпеки, а також можливість поставити запитання експертам. Учасники заходу отримають відповідний сертифікат в наступному місяці.

 

Всесвітній день безпечного Інтернету

 

    Наступним кроком було проведення урок на тему: «Інтимне селфі в інтернеті — жарт чи небезпечний ризик? …» Урок паралельно проводили О.Тренба в групі Д-2-17 та А.Павлюк в групах Об-18 та М-18.

 

 

   Щороку в Україні зростає кількість дітей, що стають жертвами злочинів сексуального характеру в онлайн-просторі: онлайн-грумінг та вимагання. Налагоджуючи довірливі стосунки з дитиною та використовуючи фейкові акаунти в соціальних мережах, злочинці вимагають у дитини інтимні фотографії та шантажують її, погрожуючи розіслати фото знайомим, в навчальний заклад, вимагають більш інтимні матеріали, гроші чи приватні інтимні зустрічі.

     Секстинг – це надсилання власних фото чи відео інтимного характеру через Інтернет.

     Студенти долучилися до Всеукраїнської акції #STOP_SEXтинг, що проводиться до Дня безпечного Інтернету та визначили дії в разі виникнення зазначеної ситуації та шляхи убезпечення себе та своїх друзів від неї.

 

 

Всесвітній день безпечного Інтернету

 

    Далі викладачі І.Ткаченко та О.Тренба відвідали в конференц-залі інформаційного агентства «Укрінформ» Всеукраїнський відкритий майстер-клас «Цифрові інструменти та можливості Google для безпечнішого Інтернету».

 

Всесвітній день безпечного Інтернету

 

Всесвітній день безпечного Інтернету

 

      Захід проводили Міністерство інформаційної політики України спільно з Google Україна для педагогів шкіл та вищих навчальних закладів.

  

Всесвітній день безпечного Інтернету

   

Тренерка майстер-класу А. Букач, сертифікований тренер Google for Education. "Майстер-клас проходить до Дня безпечного інтернету. І наскрізною темою є вивчення цифрових інструментів та можливостей Google для інформаційної безпеки", - зазначила вона.

    Під час заходу, що проходив за підтримки Міністерства інформаційної політики, тренер провела одночасно онлайн- та оффлайн-заняття у віртуальній власній кімнаті та опрацьовувала завдання з учасниками майстер-класу в прямому ефірі.

 

Це бейдж виданий організатору_ці заходу в Україні до Дня безпечного Інтернету 2019 5 лютого 2019 року (Safer Internet Day) , що відбувся у світі під гаслом “Разом для найкращого Інтернету ”. Бейдж підтверджує підтримку та заохочування дітей, молоді, освітян, батьків та осіб, які їх замінюють, на зміну та створення позитивних можливостей, що існують онлайн, надання знань, навичок та підтримки, необхідних для уникнення ризиків під час користування Інтернетом.

 

 

Коментарі:

Залишити коментар