Магія української хустки

Автор: admin від 22-01-2019, 22:52

Магія української хустки

 

22 січня у Київському коледжі легкої промисловості відбулося відкрите заняття «Магія української хустки», яке провели викладачі С. Онищенко та І. Ткаченко

 

 

    Захід був присвячений 100-ій річниці з дня проголошення Акту злуки Української і Західноукраїнської Народних Республік.

   Присутні дізналися, яку роль відіграє хустка в обрядах українського народу та ознайомилися на майстер-класі зі стародавніми та сучасними методами зав'язування хустки. Захід викликав надзвичайний інтерес до наших  звичаїв і традицій та бажання зберігати духовні надбання українського народу. Під час заняття відбулася фотосесія студенток гр. Д-1-17 та Д-2-18 в українських народних костюмах різних регіонів країни.

    До відома:

    Згідно з історії 22 січня 1919 року Західноукраїнська та Українська Народні Республіки об'єдналися і підписали Акт возз'єднання, який назвали Акт «Злуки». У той же день у Києві на Софійській  площі урочисто зібралися тисячі людей. В 12:00 почалася парадна церемонія злуки і було офіційно зачитано постанову УНР від 3 січня про Незалежність.

    Проте офіційно державним святом цей день став через багато років, в 1999 році. Цей день надзвичайно важливий для українців, особливо для підростаючого покоління, щоб показати, чому так важлива Незалежність для України і як важко вона виборювалася.

 

Магія української хустки

 

Магія української хустки

 

Магія української хустки

 

Магія української хустки

 

Магія української хустки

 

Коментарі:

Залишити коментар