Всеукраїнський семінар-практикум

Автор: admin від 26-11-2018, 17:16

Всеукраїнський семінар-практикум

 

23 листопада на базі Київського коледжу легкої промисловості був проведений Всеукраїнський семінар-практикум «Вивчення досвіду інклюзивної освіти осіб з порушенням слуху»

 

     На семінарі зібралися нечуючі педагоги з різних регіонів України. Після реєстрації учасників була проведена екскурсію закладом. Гості побували у майстернях Коледжу, пройшлися аудиторіями, поспілкувалися зі студентами. Гостей привітала директор закладу Ганна Щуцька, яка розповіла, що Коледж є базовим навчальним закладом України, де інклюзивній освіті надається надзвичайно велике значення. У навчальному закладі вже 60 років навчаються студенти з порушеннями слуху і контингент глухих становить понад 100 осіб.

 

Всеукраїнський семінар-практикум

 

     Відкрила засідання Президент ОНП (Об’єднання нечуючих педагогів), головний редактор газети «Наше життя» Н. Каменська.

   Присутні побували на дуже цікавому відкритому  занятті з жестової мови за професійним спрямуванням «Навчальна термінологія з дисципліни «Конструювання швейних виробів»: жестові позначення». Заняття провела  досвідчений викладач-дактилолог Ірина Сколотова. Навчальний матеріал був поданий чітко та доступно. І гості і студенти з однаковою зацікавленістю слухали викладача, приймали активну участь у навчальному процесі.

 

Всеукраїнський семінар-практикум

 

Всеукраїнський семінар-практикум

 

   Головний науковий співробітник лабораторії жестової мови Інституту педагогіки і психології ім. М. Ярмаченка Світлана Кульбіда у свої доповіді «Інноваційний поступ освітньої діяльності закладу для осіб з особливими освітніми потребами» окреслила стратегічні вектори розбудови освітньої галузі, зокрема освіти для осіб з особливими потребами. Науковець зауважила, що українська жестова мова – це повноцінна мова і ККЛП має великий потенціал у плані розвитку жестової мови та інклюзії.

 

Всеукраїнський семінар-практикум

 

    Перекладач –дактилолог Олександр Трикін доповів, що у минулому році за ініціативи директора Коледжу Ганни Щуцької у рамках навчальної дисципліни був введений модуль «Історія та культура глухих». Курс викладався  також і для чуючих студентів – менеджерів, бухгалтерів та дизайнерів.

Оксана Терещенко, викладач – дактилолог закладу виступила з доповіддю «Методика викладання УЖМ за професійним спрямуванням в групах студентів з порушенням слуху», де розкрила як саме реалізуються принципи навчання осіб з порушеннями слуху на заняттях,  показала варіанти завдань, які можна давати студентам, словник нових термінів.

 

Всеукраїнський семінар-практикум

 

Всеукраїнський семінар-практикум

 

     Семінар пройшов на високому рівні. Після виступу та обговорення учасникам були вручені сертифікати.

 

Всеукраїнський семінар-практикум

 

 

 

Більше фотографій за посиланням.

Коментарі:

Залишити коментар